11. kolo
01.11.2015 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Janov odolal Neapoli a slaví bod

Janovské CFC odvedlo kus dobré práce a po náročném průběhu je jistě rádo za bod. Remízou si totiž body rozdělilo se samotnou Neapolí, která tak nadále o prvním místu jen sní.

Neapol chtěla využít zaváhání římského AS a dostat se na první místo. Janov, který byl jejím dnešním soupeřem, není zrovna ve formě, takže o favoritovi bylo předem jasno. Prognózy se ale nenaplní, protože Janov dokázal ofenzivní sílu Partenopei zastavit a slaví bod!

Před brankářem Perinem v dresu Grigů nastoupili Muñoz, Burdisso nebo Ansaldi, do zálohy se vměstnali Rincón, Džemaili nebo Costa. Jediným hrotem byl vysoký Pavoletti. Neapol zvolila poměrně očekávanou sestavu a v záloze se tradičně objevili Allan, Jorginho a Hamšík. O ofenzívu se starali Callejón, Higuaín a Mertens.

Neapol byla od prvních minut samozřejmě mnohem aktivnějším týmem a svému soupeři dělala mnoho problémů. Obránci Grifů byli v podstatě neustále v permanenci a snažili se likvidovat jeden pokus za druhým. Do kombinace se zapojovali Hamšík, Jorginho i věčný adresát Higuaín. Do první šance se hnal Callejón, jenž se dokázal uvolnil na pravé straně a tvrdě vypálil. Jeho pokus mířící na vzdálenější tyč však brankář Mattia Perin vytáhl mimo!

O okamžitou odpověď se pokoušel Nicolas Burdisso, který skvěle vysouval nabíhajícího útočníka Pavolettiho. Toho však zadržela obrana Partenopei. Prvních 45 minut příliš mnoho živelnosti nepobralo. Po spolupráci mezi obránce Ghoulamem a Allanem se k míči dostal Hamšík, ale nakonec ani nevypálil. Poté se nešťastně zranil obránce domácí ekipy Ezequiel Muňoz, který byl dlouho ošetřován. Jeho stav mu nakonec nedovolil odehrát celé utkání a do zápasu se tak dostal mladík Izzo, který v Neapoli nějakou chvíli hrával.

Jako by jeho zranění nestačilo. Janov musel ze stejného důvodu střídat ještě v samém závěru první půle, kdy se v jednom ze soubojů zranil záložník Blerim Dzemaili. Ten měl rovněž zkušenosti s Neapolí a jistě chtěl utkání dohrát. Nebylo mu ale přáno a naopak se do zápasu dostal čerstvý Ntcham. Do druhého poločasu sice ani jeden z trenérů neudělal větší změny, ale přesto se hra změnila.

Dvě minuty po návratu hráčů na hřiště vyslal z hranice vápna nebezpečnou střelu Callejón! Perin vyrazil jen tam, kde se pohyboval mladý obránce Koulibaly, který dokonce vstřelil branku. Jenže ta nebyla uznána, neboť sudí Doveri viděl ofsajd mladého stopera. Na rozdíl od kamer. To byl pro hosty signál k útoku a jejich šance se stávaly častější i přesnější.

Deset minut po změně stran se do velké šance dostal Gonzalo Higuaín, kterého našel jeho kolega Dries Mertens. Higuaín se dokonce obtočil kolem svého strážce, jenže jeho pokus nakonec zablokoval pozorný Ansaldi. Po chvíli Dries Mertens střídal a pustil do utkání mladíka Lorenza Insigneho, aby s výsledkem něco udělal. Ten se ihned zapojil do kombinace a pálil těsně mimo!

Dvacet minut před koncem utkání se Neapol usilovně snažila vstřelit první branku utkání a tuto disciplínu zvládá skvěle Manolo Gabbiadini. Toho sice Sarri příliš často nevyužívá, ale dnes dostal šanci ukázat své schopnosti. Právě na něj směřovala nahrávka od Slováka Marka Hamšíka, jenže Gabbiadini nakonec ani pořádně nevypálil. O chvíli později Lorenzo Insigne skvěle načasoval přihrávku pro Marka Hamšíka, jehož však vychytal skvělý brankář Mattia Perin!

Pět minut před koncem utkání Hysaj našel ve vápně Insigneho, který poslal míč před branku. Tam si naběhl Gabbiadini, který ale nepálil právě přesně! To samé lze říci o jeho standardní situaci z konce utkání.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele