16. kolo
12.12.2015 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bologna v nastavení porazila Janov

Mizérie Janova dál pokračuje a nepomohlo mu ani domácí prostředí. V napínavém utkání, ve kterém navíc padly dvě červené karty, Bologna vyhrála až díky brance Rossettiniho ve druhé minutě nastavení.

Janov chtěl konečně vyhrát a dopřát svým fanouškům nějakou radost. V odpoledním utkání nastoupili například hráči jako Perin, Burdisso, De Maio, Rincón, Costa nebo Pandev. Jejich oponent také nastoupil v poměrně silné sestavě. Tříčlenná záloha ve složení Taïder, Diawara a Brienza podporovala útočníky Rizza, Mouniera a Destra. Italský střelec zažil hodně zajímavé pocity, protože právě v Janovu hrával.

Hodně aktivní byli zejména hosté. Diawara hledal Destra, ale nakonec zasáhl jiný někdejší Destrův spoluhráč, obránce Nicolas Burdisso. Brienzovu vybídku Mounier nezpracoval, takže se brankář Perin mohl v klidu postavit k dalšímu výkopu. Nebezpečí hrozilo i na druhé straně. Pandev našel Laxalta, který z první z levé strany adresoval přihrávku před vápno. Tam se objevil spoluhráč Gakpé, ale nezamířil přesně.

Už po půlhodině se zranil mladík Rizzo, který musel nakonec střídat. Do hry se dostal záložník Matteo Brighi, který má zkušeností na rozdávání. Pak se ale obránci Bologně zapomněli hned dvakrát. Nejprve se dostal do vápna Laxalt a našel zkušeného Pandeva. Makedonský internacionál měl míč jako na zlatém podnose, ale brankář Mirante se překonat nenechal! A o pouhé dvě minuty později se akce opakoval, ale také tentokrát byl Mirante připraven a míč vyrazil!

Janov svíral svého soka a o pár minut později dokonce nastřelil tyč za Miranteho zády! Grifové zasypali svého soka šancemi a po hlavičce obránce De Maia musel Mirante opět podržet svůj tým. Janov předváděl skvělé akce a chyběla mu jen trošička štěstí. Obrana opravdu nedělala hostujícím fanouškům radost, takže do druhé půle už nenastoupil Gastaldello a byl nahrazen Ferrarim.

V rámci posílení ofenzívy Janov střídal a vyslal do pole Diega Perottiho, který zaujal místo Tina Costy. Po hodině hry musel Antonio Mirante opět do práce, když na něj vystřelil poměrně tvrdý projektil řecký záložník Tachtsidis. Další minuty upadly trochu do stereotypu nahrávek a tempo hry se ustálilo na nepříliš atraktivní podívané. Deset minut před koncem se ale začaly dít věci.

Nejprve byl za souboj s Perottim oceněn žlutou kartou Diawara, ale ještě hůř na tom byl právě Perotti. Ten totiž dostal rovnou červenou kartu a dnešní výkon si za rámeček rozhodně nedá! Dvě minuty před koncem se dostal do úniku Mattia Destro, kterému nešikovně nahrál obránce De Maio. Destro pálil do Perina, který míč odvrátil na Mouniera. Jenže francouzský hráč pálil nad!

Janov se musel bránit s přibývajícím časem stále víc. A jednou chyboval. Na rohový kop si naskočil obránce Luca Rossettini a přesnou hlavičkou do rohu brány nedal brankář Perinovi šanci zasáhnout! Fotbal někdy není spravedlivý. V závěru se síly vyrovnaly, když druhou žlutou a následně tedy kartu červenou viděl Diawara.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele