31. kolo
03.04.2016 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - Turín FC 1:2

Inter Milán doma neudržel vedení proti Turínu a výrazně si zkomplikoval boj o Ligu mistrů. Vše přitom pro Nerazzurri začalo dobře, penaltu proměnil Icardi, ovšem pak už stříleli jen hosté. Nejprve srovnal Molinaro a z pokutového kopu rozhodl o vítězství Belotti. Utkání rovněž ovlivnilo dvojnásobné domácí vyloučení, do šaten se poroučeli obránci Miranda a Nagatomo.

Inter potřeboval doma zvítězit, neboť AS Řím zvládl městské derby s Laziem a upevnil si třetí pozici, zaručující Ligu mistrů.

Nerazzurri začali opatrně a do vedení se dostali takříkajíc zčistajasna. Po čtvrthodině hry zahrál ve vlastním vápně rukou obránce Moretti a sudí odpískal pokutový kop. Loňský nejlepší střelec italské ligy Mauro Icardi penaltu proměnil a Inter vedl 1:0. Vedoucí brankou převaha Interu ještě vzrostla, ale Miranda z dobré pozice netrefil branku. První poločas více zajímavých šancí nenabídl a Inter tak vedl nejtěsnějším výsledkem.

Druhá půle však nabídla úplně jinou podívanou. Turínští totiž v 55. minutě srovnali stav, když Maxi López posunul efektivně balón Molinarovi a ten zblízka prostřelil Handanoviče - 1:1. A tím trable Interu nekončily. O dvě minuty později Miranda zbytečně fauloval protihráče a od sudího uviděl už druhou žlutou kartu. Oslabený Inter se bránil ale v 73. minutě inkasoval rozhodující branku. Yuto Nagatomo nastavil ve vlastním vápně nohu Belottimu a po dalším faulu se pískala další penalta a sudí opět vytáhl červenou kartu. Sám Andrea Belotti penaltu proměnil a Turín nejenže vedl 2:1, navíc hrál v početní výhodě dvou hráčů v poli navíc.

Hostující Granata měla šance zápas definitivně rozhodnout, ale Inter malé naděje na srovnání ještě držel. V nastaveném čase se ještě snažil něco vymyslet, ale bez dvou hráčů už to prostě nešlo. Turín, jmenovitě Baselli, ještě orazítkoval tyč a v poslední možné šanci nedosáhl na balón Éder! Více už se na hrací ploše nestalo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele