15. kolo
05.12.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter těsně porazil Janov

Milánský Inter si doma těsně poradil s janovskými Grify a porazil je po kuriózní brance. Jejím autorem byl Adem Ljajić, který tím rozhodl o třech bodech a alespoň dočasném návratu na čelo nejvyšší italské fotbalové ligy.

Dnes se na hřišti v Miláně střetlo několik starých známých. Domácí Inter vypustil od prvních minut do hry například útočníka Rodriga Palacia, kterého podporovali Ljajić a Jovetić. Před brankářem Samirem Handanovićem nastoupili například D'Ambrosio, Miranda, Murillo a Telles, kteří měli držet na uzdě hráče janovského celku.

CFC se pokoušelo zaskočit Inter odvážnou hrou, k níž měli přispět zejména Lazović, Perotti a Gakpé. Před Perinem se pohybovali Izzo, Burdisso a Ansaldi, kteří měli bránit nebezpečné hráče Nerazzurri. Jedním z nich byl právě Argentinec Rodrigo Palacio.

Zkušený útočník, který nedávno slíbil, že se zbaví svého charakteristického copánku v případě výhry Scudetta, si naběhl do vápna a hledal nabíhajícího útočníka Biabianyho. Střela Jonathana Biabianyho však skončila jen těsně nad břevnem! Inter se velmi často dostával na dostřel od brankáře Perina, ale nepovedlo se mu zakončit pořádně dobrých patnáct minut.

Po jejich plynutí se do střelecké pozice dostal Adem Ljajić, který se neustále zlepšuje a stává se z něj jedna z hlavních postav ofenzívy Interu. Jenže srbský útočník minul. Po víceméně hluché pasáži, která trvala až do konce první půle, se do šance dostal opět Adem Ljajić, který si z levé strany seběhl na střed pole a vyslal ránu po zemi. Ta však mířila jen vedle tyče, takže brankář Perin neinkasoval.

Do druhého poločasu musel Inter něco změnit, pokud chtěl vyhrát. A Janov se o výhru snad ani nepokoušel, protože domácího brankáře Samira Handanoviće zapojovali do hry nejčastěji vlastní hráči formou "malé domů". Jen 45 minut nakonec na hrací ploše vydržel Felipe Melo, který musel vinou zranění střídat a do hry pustil chorvatského záložníka Marcela Brozoviće.

Samira Handanoviće se pokoušel prověřit Diego Perotti, jenže neuspěl. O chvíli později musel zkušený brankář domácích znovu do akce, když musel dobře vyrážet pohotovou ránu hostí. Nakonec si ale s tvrdou střelou poradil a Inter znovu mohl vpřed. Na bránu Interu pálil také útočník Serge Gakpé, který však nastřelil jen prvního obránce před sebou.

A právě v té chvíli se Inter ujal vedení. Adem Ljajić rozehrál nařízenou standardní situaci tak dobře, že míč nikdo netečoval. S tím ale brankář Mattia Perin rozhodně nepočítal a nestihl zareagovat! Inter se tak konečně prosadil.

Na nepříznivý vývoj utkání zareagovali Grifové střídáním a nevýrazného Lazoviće vystřídal čerstvý rychlík Diego Capel. Dvacet minut před koncem dostal do vápna Janova dobrou nahrávku Jonathan Biabiany, ale francouzský útočník místo zakončení, které by bylo asi nejlepším řešením, nahrával. A ještě k tomu nepřesně.

Na hřiště se dostalo i pár čerstvých sil, které mohly změnit průběh utkání. Jenže Inter chtěl ubránit jednobrankový náskok a nehodlal riskovat. Přišli Goran Pandev a na druhé straně také Ivan Perišić. Minimální šance na zvrat se Grifům naskytla pár minut před koncem, kdy musel Inter dohrávat v početním oslabení. Po druhé žluté kartě byl totiž vyloučen italský obránce Danilo D'Ambrosio.

V nastaveném čase ještě Fredy Guarín nahradil útočníka Rodriga Palacia a to byla poslední zajímavá akce dnešního utkání. Inter si po zásluze připisuje tři body a Janov se naopak ocitá v dalších potížích.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

musíme napravit poslední zápas s Neapol a tady obhájit domácí půdu a Janov porazit

INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo musíme vyhrát tady to.. I když se to nezdá mohl by to být těžký zápas Genoa umí venku hodně překvapit.. Ale doufám že ukážeme svojí sílu a ty tři body si vezmeme za každou cenu!!! FORZA INTER

Reagovat
KingMaster13

Tak co se tady nabízí za výsledek? že by 1:0?

Reagovat
Largo

Reagovat
arsavin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele