1. kolo
22.08.2015 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Řím jen remizovalo s Hellasem

Domácí Hellas Verona dokázal ubránit remízový výsledek s římským AS. Hosté byli mírně aktivnější, ale naráželi na tuhý odpor obrany Hellasu a vlastní chyby v rozehrávce. První branku nové sezony vstřelil po skvělém pasu Janković, za hosty srovnával Florenzi.

Vytouženou vendetu proti AS musel Federico Viviani odložit, v záložní řadě se dostal prostor Hallfredsson, Sala a Greco. O ofenzívu se proti Vlkům starali Toni s Jankovićem a Gómezem. Hosté z Věčného města přijeli s nově poskládaným útokem v podobě Džeko a Salah, kterým notně pomáhal Gervinho. Po dlouhé době se AS obešlo bez Tottiho, na nějž zbyla jen lavička.

Hellas se rozhodně nezalekl velkých nákupů či slavného jména, ale ihned se chopil aktivity. Balon zamířil ze středu pole na levou stranu, kde byl volný Juanito Gómez. Obranná linie AS nepochopitelně zaspala a umožnila mu vystřelit, jenže Gómez pálil těsně nad bránu. Na obou soupeřích byla znát nerozehranost a opatrnost, která je velmi často patrná v prvních kolech nové sezony.

Jako tank se do pokutového území Rafaelova vrhl Pjanić, který čerpal z komunikace s Džekem, jenže byl včas odzbrojen. Asi netřeba rozvádět, proč většina pasů hledala právě Džeka, nebo proč obránci Verony nenechávali rozběhnout Salaha. Obě nové posily jsou velkou zbraní AS, což dokázaly již v přípravě. První zajímavou střelu na bránu vyslal Mohamed Salah po rohovém kopu Pjaniće, avšak Rafael konečky prstů vytáhl.

Zajímavou střeleckou pozici vybojoval pro Garciův tým Edin Džeko, který byl faulován v blízkosti pokutového území. Následný Florenziho centr byl ale přetažený a tudíž nikoho ze spoluhráčů nenašel. Verona se vpřed moc netlačila, ale když už se dostala k ohrožení římské brány, stálo to za to. Nebýt obětavé hlavičky Daniela De Rossiho, který na brankové čáře dostal míč mimo nebezpečí, Vlci by prohrávali.

Do druhého poločasu musely oba týmy přidat na tempu i aktivitě, pokud chtěly více než jeden bod. Dvě minuty po změně stran se rohový kop z pravé strany snesl na hlavu Kostase Manolase, ale řecký stoper hlavičkoval jen do náruče brankáře Rafaela. AS se víc tlačilo vpřed, ale jeho hře scházela přesnost a větší invence záložní řady. Ani Pjanić s Nainggolanem nebyli schopní přidat cokoli navíc.

AS si příliš zahrávalo a mohlo se mu to vymstít. Hráči hostí nejspíš čekali, že sudí Guida bude pískat pád Manolase před vápnem, ale nestalo se tak. K míči se dostal Emil Hallfredsson a krásnou ranou protáhl brankáře Szczesného. To však nebylo vše, protože obránci AS dovolili zakončovat ještě Juanitu Gómezovi. I proti němu se však polský brankář vytáhl a jeho ránu nadvakrát zneškodnil!

Patnáct minut po změně stran však Vlkům došlo štěstí a ani Szczesny nestačil. Po přesném pasu Emila Hallfredssona do vápna nechala obrana AS zcela volného Boška Jankoviće a ten z první zakončil přesně! Vasilis Torosidis nejspíš nečekal, že by jej někdo mohl předběhnout. Hostující obránci si koledovali již delší dobu a Hallfredsson s Jankovićem trestali - 1:0.

Vlci pochopili, že pro body budou muset něco udělat a začali hrát aktivněji. Výsledkem byla akce oblíbence Alessandra Florenziho, který napřáhl z dvaceti metrů a brankář Rafael reagoval pozdě!

Miralem Pjanić zkoušel pálit z první a velmi dobře; narazil však na pozorného brankáře Rafaela. To už byli na hřišti posily jako Iago Falqué a Seydou Keita. Bosenský tvůrce hry pálil patnáct minut před koncem z první po akci Radjyho Nainggolana těsně mimo a skrýval hlavu do dlaní. K samostatnému úniku se odhodlal také zkušený záložník a občasný kapitán Seydou Keita, který následně upadl. Podle sudího Guidy ale vlastní chybou.

Na hřiště se podíval také Victor Ibarbo, který vystřídal Gervinha a Giampaolo Pazzini, jenž posílil řady domácích. Ke konci ještě AS trefilo tyč a z následného rohu již Miralem Pjanić nikoho spřízněného nenašel. AS tak zakončilo první utkání nové sezony s jedním bodem na kontě, stejný počet slaví také domácí Hellas.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
scr

0:2 - 2x Dzeko!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Velvyslanec Džeko 0:2 pro AS

Reagovat
LidoOP

0:3

Reagovat
KingMaster13

0:2 AS je letos pro mě asi favorit na Scudetto

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Lech

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
KillSwitch

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele