7. kolo
04.10.2015 15:00 CET
2 : 4
(0:3)

Reportáž

Řím nastřílel Palermu čtyři branky

Římské AS se může radovat ze tří bodů, diváci zase z šesti branek. Vlci zvládli skvěle zejména úvod do utkání, kdy nastříleli tři branky, ale pak si nechali dvě dát. Hvězdou dnešního utkání se stal dvougólový Gervinho.

AS Řím se potřebovalo dostat zpět na vítěznou vlnu po hrůzostrašném utkání v Lize mistrů. Dnes se proti Palermu dala čekat slušná řádka změn. V obraně místo Florenziho zaujal Torosidis, Florenzi se pak posunul do záložní řady. V útoku zbylo místo na Iaga Falquého, Mohameda Salaha a Gervinha. Domácí Rosanero nastoupili se silnou záložní řadou, ve které byli například Rigoni, Jajalo, Čočev nebo Hiljemark. V útoku se skvěli Trajkovski s Vázquezem, jen lavička zbyla na Alberta Gilardina.

Vlci připravili domácím stejný šok, jaký sami utrpěli v utkání proti BATE Borisov. Ihned se totiž pustili do útočení a míč se na hranici vápna dostal k Miralemu Pjanićovi. Mladý záložník si narazil míč s Alessandrem Florenzim a utíkal směrem k bráně. Florenzi jeho úmysl bryskně pochopil a nahrál mu zpět. Pro Pjaniće pak už nebylo problémem přehodit brankáře Sorrentina!

Také Palermo chtělo útočit a ihned se pokoušelo o nápravu věcí. Luca Rigoni se prohnal do vápna a vystřelil, jenže mířil těsně vedle. A Vlci trestali. Dnes jim vyšel úvod, který by uvítali i v Lize mistrů. Míč se po kratší kombinaci odrazil k volnému Alessandru Florenzimu, kterého nikdo z obránců Palerma nehlídal. Mladý obránce si zpracoval míč a krásně prostřelil brankáře Sorrentina podruhé v dnešním utkání!

Po patnácti minutách to na Sicílii začalo vypadat na jednostrannou záležitost. Brankář Wojciech Szczesny se po minulém utkání ocitl pod palbou kritiky a chtěl na ni odpovědět právě dnes. Mnoho práce ale neměl. Nepřidělal mu ji ani Franco Vázquez, který sice dobře vypálil, ale jeho střela mířila jen doprostřed brány, což Szczesny předpokládal.

Obrana Palermu dnes vůbec nefungovala. Kdyby ano, věděla by, že Gervinha by měla zdvojovat. Právě Gervinho dostal zprvu nenápadný míč do běhu, se kterým se dostal přes dva bránící hráče až do vápna. V něm krásnou ranou do šibenice stanovil pro Palermo velmi nepříjemný výsledek 3:0!

Ani to však Palermo nezastavilo. Franco Vázquez se dostal s míčem na dostřel brány polského gólmana a vypálil, jenže jeho hlavičku odrazilo břevno! Po žlutém ocenění se Radja Nainggolan soustředil i na útok a šlo mu to výborně. Dostal se dokonce do zakončení po akci Iaga Falquého, jenže nakonec narazil na skvělého brankáře Sorrentina!

Zajímavou první půli ukončil Gervinho střelou z úhlu nad. Chvíle Alberta Gilardina přišla až po změně stran. Trenér Iachini přeci jen bojuje o svou budoucnost a nechtěl vypadat odevzdaně. Proto vsadil i za stavu 3:0 pro soupeře na útoku. Trajkovského střelu ještě brankář Szczesny vyrazil mimo, ale další akci už nezvládl podle svých představ. Po pádu Miralema Pjaniće hra pokračovala dál, z čehož čerpal právě střídající Alberto Gilardino. Ten si poradil s obráncem před sebou a prostřelil brankáře Szczesného - 3:1.

Dvacet minut po začátku druhé půle se do hry konečně podíval také nedávno koupený obránce Emerson Palmieri, který byl v minulé sezoně na hostování právě v Palermu! Mladý bek ze Santosu vystřídal Iaga Falquého. Palermo zvýšilo tlak na AS a výsledkem byla Gilardinova hlavička po centru z rohového kopu. Brankář Szczesny se ale vytáhl a míč směřující pod břevno vyrazil!

Druhý poločas znamenal minimálně ze strany AS zpomalení. Palermo se ujalo aktivity, jenže jeho útoky zvládala obrana římského celku likvidovat. AS sice trefilo břevno a dalo navíc branku, ta však pro ofsajd nebyla uznána. Premiérový zápas za první tým si připsal i slovenský stoper Norbert Gyömber a AS přešlo na jakýsi hybrid bez útočníků.

Právě ve chvíli, kdy běžel nastavený čas, Palermo zasadilo římskému celku další ránu. Ačkoli mělo AS v tu chvíli na hřišti tři stopery a tři krajní obránce, inkasovalo po standardní situaci. Centr skončil na hlavičce Gónzaleze a ten se nemýlil. Ani to však nebylo vše, protože ještě jednu branku si na konec utkání schovalo také AS. Skvělou nahrávku od Ucana využil perfektně Gervinho, který si obhodil obránce a skóroval.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

už se proberte!

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tady AS neuhraje 3body, je to Garciuv konec...

Reagovat
Largo

Kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele