4. kolo
20.09.2015 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

AS jen remizovalo se Sassuolem

Fotbalisté AS Řím nedokázali navázat na dobrý výkon proti Barceloně a z utkání se Sassuolem si připisují jen jeden bod. Ani jejich výkon navíc nebyl ideální. Za hosty skórovali Defrel a Politano, za domácí si třístou trefu připsal Totti a remízový gól měl na svědomí Mohamed Salah.

Domácí AS Řím se po náročném utkání musel rychle koncentrovat na dalšího nebezpečného soupeře. I proto se daly očekávat změny v sestavě, kterou namíchal trenér Rudi Garcia. Kvůli zranění brankáře Szczesného dostal prostor mezi třemi tyčemi veterán Morgan De Sanctis. Do obrany se vrátil Maicon, zálohu posílil uzdravený Miralem Pjanić. Na hrotu dostal šanci Francesco Totti, takže Edin Džeko zůstal na lavičce. Domenico Berardi ještě nebyl plně připraven, takže v útoku dostali příležitost Defrel, Politano a Floro Flores.

O první šanci se pokoušel Miralem Pjanić, který sebral míč Magnanellimu. Od prvních minut bylo AS jasně aktivnější, což se dalo čekat. Po nadějné remíze s Barcelonou se Římané chtěli domoci dalších bodů také na domácí scéně. Vlci dominovali, hostující Sassuolo se spoléhalo spíše na rychlé protiútoky. Skladba jeho kádru a především ofenzivní linie se do tohoto konceptu hodila výtečně.

Sassuolo začalo záhy zlobit obránce AS a takový Antonio Rüdiger musel několikrát na poslední chvíli zasahovat, aby zůstalo konto brankáře De Sanctise čisté. Hráčem, který se co nejvíc zasazoval o neklid obranných řad AS, byl mladý záložník Alfred Duncan. Jeho rány však mířily vedle.

Až do dvacáté minuty se hrálo bez branek, poté však fanoušci domácích museli zkousnout těžkou pilulku. Na pravé straně si míč s Politanem narazil Gregoire Defrel a krásnou ranou překonal brankáře Morgana De Sanctise. Jeho premiéra v základní sestavě tak nezačala právě dobře.

Šokované AS se ihned vrhlo do útoku, jenže jeho kombinace byly velmi často bez nápadu a překvapivého momentu. Velmi dobrou šanci spálil Daniele De Rossi, jehož skvěle vychytal brankář Consigli. Sassuolo tak drželo s favoritem překvapivě dobrý výsledek. Šance AS limitovala především přesná střelba, protože střely domácích spíše míjely cíl.

Až do chvíle, kdy vyrobil chybu brankář Consigli. Ten totiž deset minut před koncem první půle poslal míč špatnou rozehrávkou na nohu Miralema Pjaniće. Mladý bosenský hráč nahrál ihned na volného kapitána Francesca Tottiho, který už jen překonal brankáře Consigliho. A slavit mohl pořádně, protože tím vstřelil svou branku číslo 300!

Ještě tři minuty před odchodem do šaten se mohl trefit Mohamed Salah, který pláchl svým strážcům a z úhlu pálil poměrně dobře. Stejný hráč minul v další skvělé šanci a Sassuolo trestalo. Těsně před koncem první půle Stadio Olimpico opět utichlo. Po spolupráci s Antoniem Floro Floresem si vzal míč na starost Matteo Politano (někdejší hráč právě AS) a prostřelil De Sanctise - 2:1 pro hosty!

AS sice bylo jednoznačně aktivnější a držení míče hovořilo také jasně v jeho prospěch, jenže to bylo Sassuolo, které vyučovalo lekci z produktivity. Garciův tým se sice snažil o centry do vápna, ale dnes tam nebyl Edin Džeko, kterému jsou podobné míče zpravidla určeny, nýbrž typologicky úplně jiný hráč. Přesto se domácí dočkali druhé branky!

Mohamed Salah sice nemel dnes příliš štěstí a v první půli několikrát narazil na skvělého Consigliho, ale pět minut po změně stran se trefil výstavní ranou. Po rohového kopu sice obrana hostí míč odvrátila, ale Salah jej z voleje poslal přesně k tyči!

Vyrovnávací branka hráče AS namotivovala a prakticky vůbec se nehrálo na polovině Vlků. Ti byli posílení rovněž příchodem Iaga Falqueho, který vystřídal unaveného a dnes nevýrazného Iturbeho. Postupně se na hřiště dostali i Džeko a Florenzi, hrdina minulého utkání s Barcou. Jenže ani jim se nepovedlo překonat dobrou obranu Sassuola. Ta zastavila i pronikajícího obránce Rüdigera, který se dral do šestnáctky a následně v ní upadl. Podle sudího ale bylo vše v pořádku, takže AS dnes misi nesplnilo a umožnilo svým pronásledovatelům pokročit výš.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
scr

2:1s odrenejma: sima bude hrát Bcko

Reagovat
Largo

2:1, po velkým boji a chybě De Sanctise

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to velký boj ale AS utkání zvládne a vyhraje 2:0. Iturbe, Džeko

Reagovat
wiggum

To jako vážně nastoupí takové béčko?

Reagovat
Slejdy

ve stredu hrajem na dorii, tak radsi ted at posetri

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele