6. kolo
26.09.2015 18:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

AS Řím deklasoval Carpi pěti góly

Římské AS dokázalo odčinit svá poslední zaváhání a před vlastními fanoušky si napravilo reputaci tím nejlepším způsobem. Nováčkovi Serie A z Carpi nastřílelo celkem pět branek. Hosté dokázali skórovat jednou a navíc zahodili penaltu, kterou chytil dnes bravurní Morgan De Sanctis.

Bylo to dnes hodně zvláštní utkání. Plné akcí na obou stranách, divácky velmi přitažlivé a pro domácí správně "nakopávací". Problém nastal ve chvíli, kdy trenér Rudi Garcia ztratil hned dva klíčové hráče. Musel totiž vystřídat zraněného kapitána Francesca Tottiho a ještě předtím Seydoua Keitu. Vzhledem k tomu, že Vlky čeká náročné utkání Ligy mistrů, je to citelné oslabení. AS se díky dnešní výhře dostává alespoň na pár hodin na třetí místo ligy, zatímco Carpi je stále předposlední a na kontě má jen dva body.

Za domácí od začátku nastoupila obranná linie v podání Digne, Manolas, De Rossi a Maicon, v záloze se opět dostalo na Pjaniće s Keitou a Nainggolanem. Do útoku se poprvé od začátku a na Olimpicu dostal Gervinho, který podporoval Edina Džeka. Proti někdejším spoluhráčům se postavil zkušený útočník Marco Borriello, kterého podporoval mladík Matos. Právě Borriello si připsal první zajímavou střelu utkání, jenže mířil dost mimo. V deváté minutě vyzkoušel pozornost brankáře Brkiće Edin Džeko, který však mířil jen do míst, kam se Brkić dokázal přesunout.

Obranu Carpi několikrát zkoušel rychlonohý Egypťan Mohamed Salah, který je zatím nejlepším střelcem týmu. Na opačné straně prošel obranou AS jako nůž máslem Marco Borriello, který následně ztroskotal až na výtečném brankáři Morganu De Sanctisovi. Toho ještě čekal velký zápas. Po dvaceti minutách se trenéru Garciovi udělaly první vrásky na čele, když musel být střídán Seydou Keita. Premiéru v dresu AS si odbyl záložník William Vainqueur.

To ale AS vůbec nevadilo. A konečně protrhlo svou smůlu v zakončení. Po rohovém kopu se dostal k míči Kostas Manolas, který potřeboval spravit svou reputaci po minulé vlastní brance. Tentokrát se trefil už do té správné a AS vedlo. O pouhých pět minut později fauloval Cofie Džeka a k míči se postavil Miralem Pjanić. Mladý záložník si v podobných situacích ví rady skvěle a také tentokrát zakroutil míč do sítě!

Demolice Carpi pokračovala o pouhé tři minuty později. Brankář Brkić totiž tvrdou ránu obránce Maicona vyrazil jen do míst, kde se pohyboval Gervinho a ten už jen zasunul míč do sítě - 3:0. O tři minuty poté dostalo Carpi alespoň malou šanci na drama, když Marco Borriello využil centru od Silvy a hlavou zavěsil. Sympaticky pak gól proti vlastním neslavil.

Vainqueurova střela z konce první půle nebezpečná nebyla a minula tyč. Do druhé půle už nenastoupil kanonýr Edin Džeko, kterého vystřídal kapitán Francesco Totti. Ten vyzkoušel o pět minut později skvělý technický pokus, který Brkić vyrazil k Salahovi. Pro egyptského útočníka už to byla snadná práce.

Kapitán Giallorossi ale dnes neprožil zrovna povedené utkání, protože musel střídat. Na hřišti byl jen deset minut, ale musel jej z důvodu zranění nahradit Manuel Iturbe. AS však vesele pokračovalo v demolici svého soupeře i bez Tottiho. Mohamed Salah zaběhl s míčem k vápnu a předložil jej volnějšímu Lucasi Dignemu. Mladý obránce si připsal první soutěžní branku za Vlky.

Dvacet minut před koncem Gervinho nastřelil tyč a Carpi vzápětí málem vstřelilo další branku. Patnáct minut před koncem Maicon fauloval a sudí odpískal pokutový kop. K němu se postavil Matos, jenže vytáhl se brankář De Sanctis, který mu jeho pokus chytil!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Horko těžko 2:1 ... (Iturbe, De Rossi)

Reagovat
Slejdy

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by opravdu velké překvapení, kdyby AS ruplo....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele