7. kolo
04.10.2015 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo 3:0

Fiorentina si dokázala upevnit vedení v tabulce a co více, po výhře nad Atalantou a ztrátě Interu má na čele dvoubodový náskok. Viola neměla s Atalantou žádné problémy, ale nutno podotknout, že utkání výrazně ovlivnilo brzké vyloučení obránce Paletty.

Italský reprezentační obránce totiž uviděl už ve čtvrté minutě červenou kartu. Paletta ve vápně doslova zbořil unikajícího Blaszczykowskiho a verdikt sudího byl opravdu nemilosrdný - penalta a červená karta. Josip Iličič si vzal penaltu na starost, proměnil jí a Fiorentina vedla 1:0. Další vývoj utkání už byl celkem předvídatelný, Fiorentina si vytvářela šance na další gól a toho se dočkala ve 34. minutě. Bernardeschi vykouzlil pěknou kolmici na Borju Valera a ten dal na 2:0. Na branku Atalanty se valil jeden útok za druhým a je de facto zázrak, že do konce prvního poločasu už žádný gól nepadl.

Fiorentina celý druhý poločas ovládala, kontrolovala hru a spalovala jednu šanci za druhou. Kalinič, Alonso i Borja Valero mohli zápas mnohem dříve definitivně rozhodnout, ale Atalantu držel skvělý Sportiello. Oslabený soupeř žádnou šanci neměl, proti skvěle hrající Viole to měl nesmírně složité. Ránu z milosti přichystali domácí až na 90. minutu. Juan Verdú dostal krásnou přihrávku za obranu a neméně krásným zakončením uzavřel účet utkání na 3:0 pro domácí.

Svěřenci trenéra Paula Sousy si tak upevnili vedení v celé soutěži a na prvním místě mají dokonce už dvoubodový náskok, neboť Inter Milán jenom remizoval na Sampdorii 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí Win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele