18. kolo
06.01.2016 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Milán - Bologna FC 0:1

AC Milán doma překvapivě nestačil na Boloňu a ukázal, že dosáhnout na evropské poháry i v tomto roce bude asi nad jeho síly. Zápas rozhodl jedinou trefou osm minut před koncem Emanuele Giaccherini.

Zápas s Boloňou byl čtvrtým zápasem s týmem, který hraje o záchranu. Před tím Milán jen remizoval s Carpi a Hellasem a porazit dokázal jen Frosinone. Nyní pro změnu prohrál a Sinišu Mihajlovičovi se nebude dobře spát.

První poločas ovládli domácí borci, kteří si vypracovali celkem tři velmi solidní gólové příležitosti. V úvodu se ale mohli ujmout vedení hosté, ale po zaváhání brankáře Donnarummy dobře zasáhl na brankové čáře stoper Mexés. Pak už přišly ony zmiňované šance Milána. Ve 26.minutě nejprve nepřekonal z úhlu Miranteho Honda a po něm ze stejné pozice neuspěl i Niang. Pět minut před koncem prvního poločasu zazdil velkou příležitost Bonaventura, když znovu fantasticky zasáhl brankář Mirante a v nastavení znovu uvedl domácí útočníky do zoufalství dalším výborným zákrokem. Oba celky šly tedy do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

Bezbranková remíza pochopitelně nebyla Milánu příliš po chuti. Hned z kraje se poněkolikáté v zápase vytáhl Mirante, když zneškodnil pokus Hondy. Boloňa hrozila ojediněle, zato však pořádně nebezpečně. V 50.minutě se před Donnarummou zjevil Giaccherini, ale jeho pokus s lobem mu nevyšel. Rossoneri jakoby následně hráli v křeči, vytrvalý tlak si vytvořit nedokázali a nakonec i jako první inkasovali. V 82.minutě dostal přesný pas za obranu Giaccherini a neomylně zakončil - 1:0 pro Boloňu.

Milán se na odpověď nezmohl. Minutu před koncem mohl pojistit výsledek Destro, ale proti Donnarummovi neobstál. Každopádně Boloňa jednobrankový náskok uhájila a po letech si veze ze San Sira všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
Recoba Inter

trošku Trapas

Reagovat
smazaný uživatel

To čo má znamenať? J7

Reagovat
Sasha

Pres coppu je na pohary vetsi sance, carpi a pak druholigista a je finale

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele