33. kolo
29.04.2015 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

US Sassuolo - AS Řím 0:3

Vlci konečně zabrali a přerušili střelecký půst. Sassuolo dnes na AS nestačilo a římský celek si domů odváží pohodlnou výhru. Domácí inkasovali třikrát, když se trefili Seydou Doumbia, Alessandro Florenzi a také Miralem Pjanić.

AS se v honbě za třemi body a napravenou reputací spolehlo na zajímavou sestavu. Trenér Rudi Garcia neupustil od osvědčené sestavy se třemi záložníky a třemi útočníky a nasadil Miralema Pjaniće do zálohy. Před ním se pohybovala rychlost se jmenovkami Ibarbo, Gervinho a Doumbia na dresu. Na beku jsme opět viděli mladíka Florenziho. Domácí vyslali do útoku trojici Sansone, Floro Flores a Floccari.

Nicola Sansone hned v úvodu utkání pláchl po pravém křídle a pokusil se odcentrovat míč do vápna, jenže to se mu nepovedlo. Překonání brankáře Consigliho na opačné straně trvalo jen šest minut. A prosadil se kritizovaný útočník Seydou Doumbia, který je vzhledem k ceně a své produktivitě považován za nejhorší nákup AS v této sezoně. Zatím se mu dařilo jen na tréninku, ale dnes ukázal, že je platný i na hřišti. Po sérii několika centrů do vápna se Doumbia opřel do míče a přesnou hlavičkou rozjásal hostující fanoušky - 1:0 pro Vlky.

Domácí tým se pokoušel skórovat, i když jej nenadálý vývoj v zápase určitě zaskočil. Centry hráčů Sassuola často nebyly přesné a obrana AS si s nimi poradila. Utkání se poté přeneslo do středu pole a několikrát jsme mohli vidět zákroky na hraně. O zajímavou kombinaci se poté pokusilo duo Antonio Floro Flores a Nicola Sansone, ale střela druhému nevyšla podle představ. Seydou Doumbia působil dojmem člověka, kterému spadlo ze srdce obrovské závaží. Zkušenému útočníkovi, který se v posledních měsících trápil a často odnášel formu celého mužstva, narostla po první vstřelené brance křídla. Další útok táhl Doumbia po straně a pak nahrával, jenže Miralem Pjanić nezakončil vůbec dobře.

Do útoku se zapojil také Gervinho, který sice s míčem u nohy předběhl dva protihráče, ale nahrál do druhé vlny jen soupeři. O chvíli později se za hranicí pokutového území sesunul k zemi Daniele De Rossi a před hosty se otevřela skvělá šance na dobrou standardní situaci. Rozehrávající talent Miralem Pjanić ale pálil jen do míst, kam brankář Consigli v pohodě dosáhl a míč vyrazil bez větších potíží. Potíže mu přinesla teprve minuta 27. Alessandro Florenzi je považován za jednoho z největších talentů v Itálii a v hlavním městě je milován. A dnes rozšířil svou sbírku branek nádherným momentem. Z pozice pravého obránce si vzal míč, proběhl s ním až k vápnu, obehrál bránícího protihráče a krásnou ranou navýšil vedení Giallorossi!

Domácí se snažili o rychlou odpověď ap o třiceti minutách se málem prosadili. Antonio Floro Flores chtěl napodobit Florenziho akci a po krásném sólu vypálil, ale mířil jen vedle tyče! Přihrávka na Antonia Flora Florese byla o trochu delší, než by zkušený útočník potřeboval, takže brankář Morgan De Sanctis včas vyběhl a míč odklidil z cesty. Krátce před koncem první půle Sergio Floccari přelstil u postranní čáry Florenziho a poslal do vápna AS zajímavý centr, ale nenašel jím nikoho ze svých spoluhráčů.

Druhá půle sice začínala trochu pomaleji, ale pět minut po změně stran se málem měnilo skóre. Nicola Sansone udělal s míčem u nohy dva rychlé kroky a vyslal na brankáře Morgana De Sanctise tvrdou a skákavou střelu. Brankář AS se ale nenechal vyrušit z klidu. Na druhé straně centroval do vápna belgický záložník Radja Nainggolan a jeho zakončení se nakonec sneslo na brankovou konstrukci za zády brankáře Consigliho! Brankář De Sanctis musel zasahovat proti pokusu střídajícího střelce Simoneho Zazy, který si zaběhl za obranu Vlků a z první špičkou pálil. De Sanctis si ale lvím skokem poradil!

Na druhé straně si neporadil Consigli, který patnáct minut před koncem inkasoval. Velký kus práce odvedl Gervinho, který míč udržel na hrací ploše a počkal, až se mu na vápně uvolní Miralem Pjanić. Pak mu předložil nahrávku a sledoval, jak se někdejší tahoun Lyonu krásnou ranou prosazuje - 3:0 pro hosty z Věčného města!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Stav 0:3 a on tam ty mladíky nebo Balzu nedá!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele