34. kolo
02.05.2015 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Juventus opět vládcem Itálie!

Juventus Turín opět ovládl Serii A a s předstihem si zajistil mistrovské Scudetto! Odpověď na otázku kdo se stane vládcem Itálie, bychom měli. Pořád ale zbývá odpovědět na to, kdo se popere o poháry. To ale Juventus trápit nemusí. Trenér Allegri sice odmítl zvěsti o pořádné párty, ale jeho hráči si ji jistě zaslouží. Dnes budou slavit...

A to zcela zaslouženě, sluší se dodat. Juventus Turín opět slaví Scudetto. Poprvé by to možná mohlo být náhodou, ale faktem je, že Juventus marně hledá vyzyvatele v domácí soutěži již čtyři roky! Dnes se Turín opět zbarví do barev oslav, protože místní Bianconeri získali další titul! Nejlepší tým Itálie zdvihne titul už počtvrté v řadě! Dnes si poradil se Sampdorií Janov o jednu branku, i když by mu stačila i remíza. Stará dáma ale nic neponechala náhodě a vyhrála. Jedinou branku utkání má na svědomí chilský záložník Arturo Vidal.

Trenér Max Allegri nehodlal nic ponechat náhodě a do zápasu vyslal to nejlepší, co měl k dispozici. V útoku se skvěla jména jako Pereyra, Llorente, Tévez. Domácí Sampdoria se spolehla na útočnou dvojici Muriel, Eto'o, zatímco za ní tvořili hru hráči jako Obiang, kapirán Palombo, Rizzo nebo Soriano. K první střele utkání se dostal právě domácí Soriano, který ale pálil hodně nad. Po deseti minutách se k zajímavé ráně z 20 metrů odhodlal Pedro Obiang, ale pálil mimo tři tyče a brankář Gigi Buffon mohl výt v klidu.

O chvíli později spálila Sampdoria velmi zajímavou šanci, když Samuel Eto'o nahrával na Luise Muriela. Ale nahrával moc prudce, takže se mladému střelci nepodařilo zachytit nahrávku. Po dvaceti minutách Marchisio poslal míč před bránu, kde si sbíhal Llorente, ale zkušený útočník Juventusu míč nezasáhl a ten tak skončil pod mocí Viviana. Střílený centr Sturara na druhé straně také skončil mimo. Ke střele se odhodlal také chilský záložník Vidal, jenže pálil jen do připraveného brankáře Viviana.

Po třicet minutách se hráči Juventusu konečně dočkali a propukla mezi nimi obrovská vlna radosti! Stephan Lichtsteiner našel dlouhým centrem na zadní tyči nabíhajícího Artura Vidala, který hlavičkoval do protipohybu brankáře Viviana a vstřelil první branku dnešního utkání!

Doria ale sympaticky nesložila zbraně a pokusila se s utkáním ještě něco udělat. Soriano si pohrál s obranou Juve a vystřelil, ale brankář Buffon nakonec neměl tolik práce, protože hráči Dorie střela vůbec nesedla. První poločas skončil jasně ve prospěch Binaconeri a domácí hráči s tím chtěli něco udělat. Obranu Staré dámy zlobila především dvojice útočníků v podání Luis Muriel a Samuel Eto'o. Ani jeden z nich ale nebyl ve správnou chvíli na tom správném místě. dnes kupodivu nebyl příliš vidět argentinský střelec Juve Carlos Tévez.

De Silvestri se dostal k hlavičce ve vápně Juve, ale ze sedmi metrů mířil mimo. Po hodině hry se ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal Claudio Marchisio, ale mířil hodně mimo. Po něm se pokoušel o střelu také Carlos Tévez, který se sice hodně snažil, ale nakonec svou úctyhodnou střeleckou fazónu nepotvrdil. Pálil dobře, ale brankář Viviano zasahoval ještě lépe a míč vyrazil. Na hřiště se poté dostal také Gonzalo Bergessio, který ale mířil vedle. A ke gólu nevedla ani jeho spoluhráče s Eto'em. Přízemní rána Carlose Téveze mířila dvacet minut před koncem utkání těsně mimo.

Patnáct minut před koncem se ke tvrdé ráně z dobrých 30 metrů odhodlal střídající Duncan, ale mířil mimo. Brankář Gigi Buffon musel zasahovat deset minut před koncem utkání, když vytahoval střelu mířící pod břevno. Nakonec se mu to ale povedlo. Ke konci utkání ještě obránce Bonucci pálil mimo, když se jeho hlavička nevešla mezi tři tyče. Juventus to ale mrzí pramálo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Juventus zajtra oslavuje majstrovský titul

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo by lepsu si to nechat na doma?

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele