33. kolo
29.04.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Hellas Verona 1:1

Sampdoria Janov znovu nevyhrála, na domácím stánku Luigi Ferraris jenom remizovala 1:1 s Hellasem, přesto však udržela průběžné páté místo. Branky padaly výhradně ve druhé půli, domácí nejprve poslal do vedení De Silvestri, ale za hosty bleskově srovnal Luca Toni.

Námořníci to ale ve druhém dějství měli složité, neboť přišli v 57.minutě o Afriyie Acquaha, jenž uviděl druhou žlutou kartu.

Začátek utkání nabídl vyrovnanou podívanou a celkově se dá říci, že nepříliš pohledný fotbal. Až po dvaceti minutách, kdy se domácí dostali do obrovské šance, začalo utkání nabírat na tempu. Míč prošel až těsně k brankové čáře, kde byl Okaka, ovšem útočník Dorie byl v leže, navíc bráněn a k balónu se nakonec nepropracoval. Krátce na to zkoušel překonat Golliniho křižnou ranou Luis Muriel, ale scházela mu přesnost. Do konce prvího poločasu ještě střílel nepříliš razantně Okaka a Gollini balón v pohodě lapil. Sampdoria nakonec měla více ze hry, ale chybělo gólové vyjádření a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhém dějství už se děli mnohem zajímavější věci. Nejprve se rozhodl trenér Mihajlovič ke střídání a na plac poslal hvězdného Samuela Eto'a a o dalších osm minut později došlo k vyloučení Afriyie Acquaha. Domácí fotbalista uviděl druhou žlutou kartu za hraní rukou a Sampdoria musela dohrávat v početní nevýhodě.

I přes tento handicap šli ale domácí do vedení. V 65.minutě rozdal Muriel pěknou přihrávku mezi dva zadáky Hellasu a nabíhající Lorenzo De Silvestri podélnou střelou překonal padajícího Golliniho - 1:0 pro Sampdorii Janov. Nejtěsnější vedení však Námořníci dlouho neudrželi, hned za tři minuty nechali ve vlastním vápně úplně volného Toniho, který obdržel přihrávku a v klidu zavěsil. Nechat tolik prostoru takovému útočníkovi, to se rovná sebevraždě - 1:1. A Luca Toni dostal ještě jednou toliko prostoru, deset minut před koncem zápasu si nádherně zpracoval míč na prsa a rovnou z první vypálil, bohužel pro Hellas jen do míst, kde stál připravený Viviano. Oslabená Sampdoria nakonec uhájila remízu a v konečné fázi také průběžné páté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele