11. kolo
09.11.2014 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Inter Milán - Hellas Verona 2:2

Inter Milán sice dobře začal, ale ani dvě branky od mladého kanonýra Maura Icardiho nestačily k tomu, aby se židle pod trenérem Walterem Mazzarrim přestala kývat. Inter rozhodně nepodržel svého trenéra tak, jak si možná Mazzarri přál, protože ani po herní stránce se domácí neměli čím chlubit.

Hellas Verona si ve večerním klání body s Interem Milán rozdělil, přestože začátek patřil právě Hellasu. V desáté minutě se trefil veterán Luca Toni, ale Inter díky dvěma brankám Maura Icardiho otočil skóre utkání ve svůj prospěch. Srovnání dlouho viselo ve vzduchu, ale Luca Toni zahodil šanci na druhou branku a nařízenou penaltu neproměnil. O konečnou remízu se tak postaral až minimálně o dvě třídy mladší Nicolas López, který si eso v rukávu schoval až do devadesáté minuty.

Zkušený Luca Toni se velmi neohroženě prodral mezi dvěma beky Verony a pokusil se zakončit. Myšlenka byla ale lepší než zakončení, protože míč byl namířen mimo tři tyče. Zdravko Kuzmanović na hranici velkého vápna vypálil z otočky. Tvrdou ranou ale trefil pouze prvního před sebou stojícího obránce. To ještě nebylo to nejhorší, protože z následného protiútoku Inter inkasoval. Centr ze strany se dostal k Lucovi Tonimu, který díky svým centimetrům nemusí ani výrazně vyskakovat. Zkušený zakončovatel přesně zamířil a poslal Veronu do vedení - 1:0.

Inter zakolísal a to se projevilo především na jeho rozehrávce. Kombinace se Interu vůbec nedařily a Verona jen kvůli nepřesnosti nedokázala chyby domácích potrestat. Jedinou cestou k úspěchu byl proto centr. Ten klíčový se snesl ze strany před bránu a ačkoli se nejprve zdálo, že bude příliš dlouhý, Rodrigo Palacio se pro něj dokázal natáhnout. Se štěstím vrátil míč před bránu, kam si naběhl mladík Mauro Icardi, který se trefil přesně - 1:1.

A to nebylo zdaleka vše. Zdravko Kuzmanović natáhl k prudké střele, kterou orazítkoval pravou tyč za zády Rafaelovými. Tím jako by aktivita Interu začala prudce stoupat. Zlepšily se jeho kombinace, celá hra dostala jasný výraz a tempo. Verona si nedokázala poradit s nápaditou rozehrávkou domácích a často se jen úporně bránilo. Snad jen Luca Toni se dostal k zajímavé hlavičce, ovšem balon mezi tři tyče nezamířil.

První poločas zakončil mladík Mateo Kovačić, jenž vyslal na Rafaela dalekonosnou ránu. Ta si však cestu do sítě nenašla. Do druhého dějství se Inter zapojil stejně aktivně, ale tentokrát mu už jeho snaha vyšla. Palacio poslal z pravé strany balon naslepo do pokutového území, kam si naběhl opět Mauro Icardi. Ten je zcela klíčovou postavou ofenzívy Nerazzurri. Tentokrát měl poměrně snadnou úlohu a stačilo mu "jen" doklepnout míč do sítě - 2:1.

Ani radost domácích ale netrvala věčně. Pět minut poté totiž Gary Medel zahrál ve vápně rukou, dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Co víc, Hellas dostal šanci na revanš. Luca Toni se postavil k zahrávání pokutového kopu, ale fatálně selhal, takže hrdinou okamžiku se stal brankář Samir Handanović, který vystihl směr! Vyloučení defenzivního "brouska" mělo ale dalekosáhlé důsledky, protože obraz hry se nyní změnil zcela opačně ve prospěch Hellasu.

Už to nebyli domácí, kdo se ujali vedení a míč už nikomu nepůjčili. Tentokrát se do šancí dostávala Verona a to tak že velmi snadno. O dalších deset minut později Christodoulopoulos dostal na hranici velkého vápna prostor a ihned vypálil. Trefil však pouze břevno, od kterého se míč odrazil na brankovou čáru a následně ven. Deset minut před koncem však mohl Inter udeřit. Stačilo, aby se kritizovaný Srb Nemanja Vidić opřel do balonu s větším důrazem a především přesností.

Domácí přesto nedokázali udržet dobře vypadající náskok a padli v té nejnáročnější pasáži. Javier Saviola s míčem u nohy vtrhl do pokutového území, elegantně nahrál patičkou nabíhajícímu Nicolasu Lópezovi, který se s ničím příliš dlouho "nepáral" a namířil míč do sítě!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele