4. kolo
24.09.2014 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Cagliari Calcio - Turín FC 1:2

Zdeněk Zeman stále čeká na to, až jeho svěřenci přenesou ofenzivní vyznání svého kouče do praxe. Zatím se jim to totiž vůbec nedaří a Cagliari dál vystihuje minimální efektivita v útoku a maximální otevřenost obrany vůči soupeřovým útočníkům. Dnes Cagliari těsně podlehlo Turínu.

Od prvních minut se hra přelévala ze strany na stranu, ale bylo to spíše nepřesností, která kazila dojem z rychlého tempa. Darmianův centr do vápna z levé strany byl příliš dlouhý a nenašel nikoho z útočníků. Respektive, v základní jedenáctce Turína byl pouze jeden, Fabio Quagliarella. Pod ním působil ještě Omar El Kaddouri, ale to je přeškolený záložník. Na lavičce se tísnilo trio Larrondo, Amauri, Martinez.

Spolupráce El Kaddouriho s Quagliarellou nefungovala podle představ, ale opticky se zdálo, že má Turín navrch. O to větším šokem pro něj byla minuta jedenáctá, kdy se brankář Padelli dopustil obrovské chyby. Rozehrál míč nakrátko, ale zřejmě si spletl spoluhráče, protože míč skončil u Cossua. Andrea Cossu sice není původním povoláním útočník, ale svou šanci využil dokonale a ranou do opuštěné brány skóroval.

Turín se pokoušel o rychlou reakci, ale míče mu spíše uskakovaly do zámezí. Přesnost a kombinační hra prostě dnes nebyly doménou Turína. Bruno Peres odcentroval z pravé strany do vápna Cagliari, kde však nenašel Quagliarellu, ale pouze připraveného brankáře domácích Cragna. Granatě se začalo dařit až po dvaceti minutách, kdy se Juan Mino dostal k zahrávání rohového kopu a centroval do vápna. Tam si naskočil na jeho centr kapitán Kamil Glik a hlavou srovnal krok i skóre - 1:1.

Cagliari se pokoušelo zastavit nápor soupeře, dokud to šlo. Ale ani rychlé nohy Victora Segunda Ibarba mu ke skórování nepomohly. Naopak se prosadili opět hosté. Po faulu Avelara na Omara El Kaddouriho se mladý záložník postavil k zahrávání volného přímého kopu a nacvičeným signálem překvapil všechny až na Fabia Quagliarellu. El Kaddouri vymyslel přihrávku po zemi, na kterou překvapená zeď nestačila reagovat. Z ní vyběhl právě Fabio Quagliarella, který už brankáře Cragna překonal bez problémů.

Práci měl i brankář Padelli, kterého jeho obránci nechali, aby si poradil s akcí Victora Ibarba a následně také Cossua. Oba důležité zákroky Padelli bez chyb předvedl, takže se mohl soustředit na podporu kolegů v ofenzívě. Turínský Peres natáhl k ráně z hranice velkého vápna a brankář Cragno měl určitě nervy, zda bude u tyče včas, ale nakonec zasahovat nemusel. Zasáhla za něj i branková konstrukce, kterou z nějakých dvaadvaceti metrů natrefil Omar El Kaddouri, jeden z nejlepších hráčů na hřišti.

Po hodině hry se pokoušel o zakončení hlavou Daniele Conti, ale nemířil přesně. Jeho spoluhráči museli bránit svého brankáře po útoku Darmiana, který neohroženě proběhl po straně a zakončoval, i když trochu nepřesně. A protože mezi tři tyče nezamířili ani Sau s Contim, odneslo si všechny tři body turínské FC.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele