22. kolo
08.02.2015 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - AS Řím 1:2

As nakonec zvládlo klíčový duel s Cagliari Calcio, ale ani v tomto případě to z jeho strany nebyl perfektní výkon. Zraněními decimovaný celek z Věčného města poslal do vedení Adem Ljajić a krátce před koncem zápasu se trefil také střídající Leandro Paredes. A jeho trefa byla rozhodující, protože se prosadilo také Cagliari.

Atraktivní duel dvou celků, které spolu stále častěji obchodují, sliboval zajímavé utkání. To i proto, že se ještě před výkopem stále nevědělo, zda AS nastoupí s kapitánem Francescem Tottim. Velezkušeného hráče trápila chřipka, ale přesto figuroval v základní sestavě. Vedle něj nastoupil mladík Verde a Adem Ljajić, nejlepší střelec mužstva. AS potřebovalo bodovat, ale proti němu stálo Cagliari, které vsadilo na chorvatského střelce Čopa a Joaa Pedra.

Už od prvních minut bylo jasné, že obranná linie AS není jistá. Brankář Morgan De Sanctis podběhl centrovaný míč a řecký bek Vasilis Torosidis si málem vstřelil vlastní branku. Kapitán AS Francesco Totti nehýřil zrovna pohybem a navíc se často vracel na vlastní polovinu pro míče, takže chyběl vepředu. Tam si naopak nabíhal mladíček a odchovanec klubu Daniele Verde, který si vzal míč na starost, obešel dva protihráče a vystřelil. Mířil ale těsně vedle. Hodně speciální utkání dnes čekalo Radju Nainggolana a Davideho Astoriho, oba bývalé hráče právě Cagliari.

Po chybě belgického záložníka se k míči dostal Čop a brankář De Sanctis musel likvidovat další nepříjemný projektil. Zkušený veterán v bráně AS měl hodně práce především s Čopem, který si naběhl na kolmici Avelara a nepříjemně zakončoval. Někdejší oporu Sevilly ale nepřekonal. Po pětadvaceti minutách si Verde navedl míč na střelu, ale namířil ji jen do zad Rossettiniho. Právě Verde se mohl stát prvním střelcem, když si naběhl do vápna a z úhlu pálil, ale mířil mimo tři tyče!

Deset minut před koncem první půle AS stupňovalo svůj tlak. Nejprve se obranou protahoval Adem Ljajić, posléze pálil Totti. Musel to ale být znovu aktivní Verde, aby se míč dostal do sítě. Mladý ofenzivní záložník ukázal skvělé vnímání hry, když poslal do vápna skvělý lob přes obranu Cagliari na nabíhajícího Adema Ljajiće. Mladý Srb ukázal, proč je nejlepším střelcem týmu a do své sbírky přidal další kousek - 0:1.

Cagliari přidalo na aktivitě ve druhé půli. Dvakrát se zastřeloval Daniele Conti, který má díky rodinným vazbám k AS hodně blízko. Do zakončení se dostal také záložník Donsah, ale De Sanctis byl na místě včas. Následně se na hrací ploše objevila nová posila Cagliari, Paul-José M'Poku. Ten přišel na hostování z Belgie proto, aby zacelil mezeru po odcházejícím Victoru Ibarbovi, který přestoupil právě do AS. A podle prvního zápasu trenér Zola nemohl vybrat lépe. Po hodině hry se do šance řítil Čop, kterého obrana AS nechala trestuhodně projít bez jakéhokoli obtěžování až do zakončení, ale pálil mimo.

Patnáct minut před koncem zápasu se na hřiště dostal také Leandro Paredes, jehož výkony rostou každým zápasem. A také jeho podíl byl na výsledku hodně znát. O chvíli později se ale do šance dostával chorvatský talent Duje Čop, který dnes hodně zaměstnával bezbrannou obranu AS. Deset minut před koncem se dostal k míči před vápnem, pohybem obelstil zmateného Mapoua a pálil. Bránu De Sanctise ale přehodil! A muselo jej to hodně mrzet.

Nejprve měl blízko ke své první brance za AS Verdi, ale Brkiće nepropálil. To se povedlo až Leandru Paredesovi, který pět minut před koncem dostal na kopačku přetažený centr Verdeho a z dvaceti metrů překonal brankáře Brkiće! Pomohla mu v tom clona obránců Cagliari a také tyč - 2:0. Zdálo se být "vymalováno", ale jeden šrám na doposud bezvadnou malbu De Sanctise měl v plánu právě střídající M'Poku. Ten si v páté minutě nastavení naběhl na centr a ačkoli nepatří mezi nejvyšší hráče, podařilo se mu skórovat.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sw!fty

Hušbajer je loser!

Reagovat
smazaný uživatel

A ten Duje Čop, co s Hušbauerem přišel, tak ten se prosadil do základu....

Ale asi hodně lidí čekalo, že se tam Pepík neprosadí vzhledem k jeho lenosti...jen jsem čekal, že třeba bude naskakovat na posledních dvacet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele