36. kolo
17.05.2015 15:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Janov CFC 1:4

Janov rozstřílel domácí Atalantu a znemožnil jí čtyřmi góly. Grifové tak jsou opět o něco blíže vysněné Evropské lize, protože se na chvíli dostali na pátou příčku před Violu! Atalanta naopak ztrácí a stále se potácí v těsné blízkosti sestupové propasti.

Grifové to dokázali! Alespoň na chvíli se dostali na kýženou pátou příčku, která jim může zaručit Evropskou ligu! Dlouhou dobu se zdálo, že tím úspěšnějším z obou janovských celků, se stane Sampdoria. Té ale začal docházet dech, který naopak získávají Grifové. Janovské CFC dnes odpoledne vyloupilo Bergamo, když se o góly postarali útočník Pavoletti, záložník Andrea Bertolacci, a dvěma zásahy se blýskl Iago Falqué. Za domácí se jediným střelcem stal zkušený útočník Mauricio Pinilla.

V prvních minutách jsme se moc ofenzivní či jinak zajímavé podívané nedočkali. Spíše to byl boj o každý centimetr hřiště. Brankář Mattia Perin musel první ošemetnou situaci řešit až po patnácti minutách, kdy mu jeho obránci spíše bránili v zásahu. Nakonec si mladý brankář mohl oddychnout, když svou úlohu zvládl a závar před sebou vyřešil. Atalanta začala utkání trochu lépe a odměna se záhy dostavila. Zkušený argentinský stoper Burdisso zahrál ve vápně rukou a byla nařízena penalta. K ní se postavil střelec Mauricio Pinilla a nemýlil se - 1:0 pro Orobici.

Janov se ale nevzdal a začal útočit. Po sérii rohových kopů se mu jeho snaha vyplatila, když se míč po centru ze strany snesl do vápna, kde se ocitl vysoký útočník Leonardo Pavoletti. Ten si naskočil na míč a přesnou hlavičkou srovnal - 1:1!

Vstřelený gól vliv Janovu energii do žil a Grifové začali tlačit svého soka před sebou. Další zajímavý pokus na bránu gólmana Marca Sportiella vyslal Maxime Lestienne, jenže mířil o trochu výš, než by bylo zapotřebí. První poločas příliš mnoho pohledné akce či branek nenabídl, ale druhé dějství nám vše vynahradilo. Deset minut poté, co se obě mužstva vrátila na hrací plochu, se opět měnilo skóre. Mladý záložník Andrea Bertolacci si troufl na odvážnou akci, když nasadil jesle nejbližšímu protihráči, vlétl do vápna a s ledovým klidem zakončil - 2:1 pro CFC.

Ani šikovný brankář Marco Sportiello nepomohl Atalantě k lepšímu výsledku, protože přesně po hodině hry nestačil na krásnou ránu Iaga Falquého. Ten si srovnal míč na střelu a technickou ranou obstřelil Sportiella. Chvíli se potom nic nedělo a oba týmy pokračovaly ve stereotypní podívané. Až dvacet minut před koncem utkání si zapsal zásah číslo dva tahoun hostujícího týmu Iago Falqué. Opět mu obránci Atalanty nechali dost volného prostoru, což mladému hráči bohatě stačilo na krásnou ránu ke vzdálenější tyči! Do konce utkání už si Grifové skóre pohlídali a po zásluze slaví!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele