14. kolo
06.12.2014 18:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Ljajić vs. Zaza - 2:2

Domácí AS nezvládlo utkání se Sassuolem podle představ, ale i bod mu je dobrý. Hosté se od začátku prezentovali aktivním napadáním a velkou chutí vyhrát. Právě tyto ingredience ale chyběly domácímu týmu, který nepodpořil ani brankář Morgan De Sanctis. Díky dvěma trefám Adema Ljajiće ale domácí vydřeli bod.

Celých 272 dní trvalo, než se holandský záložník Kevin Strootman dočkal startu v základní sestavě. Po vleklém a těžkém zranění se ale dnes postavil vedle De Rossiho a Nainggolana. V útoku dostal prostor Mattia Destro,Adem Ljajić a Juan Manuel Iturbe. Sassuolo vedl trenér Eusebio Di Francesco, který v hlavním městě dlouho hrál. Před utkáním navíc prohlásil, že by Vlky jednou rád trénoval.

Právě Kevin Strootman se dostal do první možnosti zakončit, když si ho našel centr od rohového kopu, ale před brankářem Consiglim zablokoval jeho hlavičku Francesco Acerbi. Do další velké šance se hnal rychlík Manuel Iturbe, ale byl faulován. AS od úvodních minut tlačilo svého soupeře vpřed, ale nedařila se mu finální fáze. Třebaže se před brankáře Consigliho snášel jeden centr za druhým, nevedlo to k úspěchu, neboť centry nenacházely adresáty v červených dresech.

V římských kuloárech se hodně mluví o schopnostech brankáře Morgana De Sanctise. Zkušený gólman nedávno prodloužil smlouvu s Giallorossi, ale dnes opět ukázal, že není tím pravým mužem mezi tři tyče. Nahrávku od Mapoua Yanga M’Biwy De Sanctis naprosto podcenil a míč napálil jen do dobíhajícího Simoneho Zazy!

To však nebylo vše a noční můra fanoušků domácího týmu pokračovala. Nestálá obrana AS si opět vybrala slabší chvíli a nechala Simoneho Zazu jít osamoceného na brankáře Morgana De Sanctise. Ten už mohl dělat pramálo a sledoval, jak Zaza slaví podruhé. V podání hostující ofenzívy se zdálo vše naprosto snadné - 2:0.

Pozvednout mizivou morálku AS se pokusil Adem Ljajić, který se díky několika dobrým výkonům stal z odpadlíka hrdinou. Dnes mu ale akce s míčem u nohy nevyšla, protože jeho rychlou ránu vyrazil brankář Consigli. Chvíli poté se AS utápělo v kličkách před vápnem hostí a Simone Zaza musel domácím připomenout, že hrát se dá i jednoduše. Reprezentační útočník sprintoval po straně do vápna, ještě předtím si obhodil Manolase a postupoval na De Sanctise, ale vracející se obrana AS jej zastavila ještě před střelou.

Posledních pět minut před koncem první půle se statický tlak AS stupňoval, ale ani rána Adema Ljajiće nevedla ke snížení. Obdobně se vedlo Miralemu Pjanićovi, který nastřelil jen nejbližšího protihráče. Počet střel na Consigliho svatyni se sice zvyšoval, ale stejně tak rostla i obětavost hostí, kteří vlastním tělem zastavovali tvrdé rány AS. Trápení domácích pokračoval nepřesnými centry do země nikoho i po změně stran.

Aby toho nebylo málo, museli domácí vypít pohár hořkosti až do úplného dna. Přesně tam se morálka týmu nacházela poté, co Daniele De Rossi zaváhal a následně musel faulovat pronikajícího soupeře. Sudí Irrati neměl slitování a zkušeného záložníka vyloučil. Když se Sassuolo dostalo poblíž pokutového území soupeře, byla z něj cítit lehkost. AS naopak těžkopádně útočilo do "plných". Sansone se po patičce Zazy ocitl v šanci, ale tentokrát vytasil Morgan De Sanctis skvělý zákrok.

Přesto se diváci na Stadio Olimpico dočkali dramatu. Mladý obránce hostí Vrsaljko totiž po průniku a střele Gervinha zahrál rukou! K míči se postavil Adem Ljajić a ranou přímo doprostřed dal domácím mizivou naději. Sassuolo ale nadále napadalo ve třech čtyřech hráčích, takže AS často nevědělo, jak překonat vzdálenost mezi obranou a útokem.

To se jim povedlo až v samém závěru. Míč se přes Gervinha dostal k obětavému Alessandru Florenzimu, který si skvěle naběhl na kraj vápna a přihrál před bránu na Adema Ljajiće. Ten se nemýlil, sklopil nárt a napálil míč do brány!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KillSwitch

5-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
kopajda

De Sanctis ven!!!!!!!!!!!!!!!!! a pár dalších by mohlo taky

už nesázím

Reagovat
smazaný uživatel

dalo se čekat že před tak důležitým zápasem nebude hrát s TOP sestavou. Důležitý je že hrál Strootman, Tak nesázej kraviny

Reagovat
kopajda

ty jseš piča ::lol: :

Reagovat
smazaný uživatel

Od začátku hrál Miralem, ne Ninja!

Daje Roma!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele