18. kolo
11.01.2015 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Souboj o Řím skončil nerozhodně

Věčné město dnes odpoledne krále nepoznalo. Celky AS i Lazia nastřílely shodný počet branek. Lazio se dostalo do dvoubrankového vedení už po třiceti minutách, když se nejprve trefili Mauri a po něm Felipe Anderson. AS ale spasil jeho kapitán Francesco Totti, který skóroval dvakrát.

Lazio nastoupilo v blankytně modrých dresech a na hrudi jim svítila slova, která v poslední době zaplavila internet - Je Suis Charlie. Někdo možná očekával, že trenér Rudi Garcia dá šanci Mattiovi Destrovi, který vyjádřil svou nespokojenost v klubu. Na jeho místě ale nastoupil kapitán Francesco Totti, kterého podporovali Juan Manuel Iturbe a Alessandro Florenzi. Lazio spoléhalo především na skvělého Felipeho Andersona, Antonia Candrevu a Filipa Djordjeviće. Právě Antonio Candreva se prezentoval zajímavou akcí, když přebral míč zhruba ve středovém kruhu, přesprintoval s ním až k vápnu AS a ranou na vzdálenější tyč protáhl brankáře De Sanctise.

Většina kombinací AS se odehrávala formou rychlého protiútoku, jenže ani Iturbe s Florenzim neměli nikoho, kdo by si nabíhal do pokutového území, takže častokrát volili nahrávku zpět na záložníky. Rychlou akci předvedl Antonio Candreva, který dostal míč do běhu po chybě záložní formace AS. Candreva postupoval směrem k vápnu, zasekl míč a následně se pokoušel o obstřel brankáře De Sanctise, ale bránu o kousek netrefil.

Míč se dostal na kraj hřiště ke kopačkám Manuela Iturbeho, který s ním udělal několik kroků a chystal se vypálit. Byl ale podražen Felipem Andersonem, který od sudího Orsata obdržel první žlutou kartu dnešního derby. Totti ale napálil jen nejbližšího obránce Lazia. To se dostalo ke střele díky tečované ráně Marca Parola, se kterou si brankář De Sanctis poradil.

Lazio předvádělo mnohem agresivnější napadání a jeho výsledkem byla akce vedoucí k první brance. Radja Nainggolan přišel o míč ve středu pole a Felipe Anderson završil svůj rychlý postup krásným lobem před bránu. Tam si naběhl kapitán Stefano Mauri, De Rossi nezasáhl míč a Mauri pohotovou ranou prostřelil bezmocného De Sanctise!

To ale nebylo vše. Další šok si pro AS přichystal Felipe Anderson. Obrana AS zaváhala a její laxní přístup v bráně znamenal, že si brazilský útočník mohl přichystat míč na střelu. Ta byla lehce tečována, brankář De Sanctis se hodně zdlouhavě pokládal na zem a míč skončil za jeho zády podruhé.

Každé derby mezi těmito týmy je hodně nervózní a nejinak tomu bylo i dnes. Po akci Iturbeho, který si pohrál s Canou, jej hráč Lazia fauloval. Následně se strhla potyčka obou táborů, ze které rezultovaly žluté karty pro Iturbeho, Mauriho a Canu. AS vědělo, že pokud chce body, musí radikálně změnit svůj přístup. I proto trenér Rudi Garcia vyslal do druhého poločasu duo Ljajić - Strootman a stáhl Nainggolana s Florenzim. Tři minuty po změně stran se AS dostalo zpátky do zápasu, když si na centr z levé strany si naběhl kapitán Francesco Totti - 1:2.

AS od té doby převzalo otěže zápasu a snažilo se alespoň srovnat. Juan Manuel Iturbe natáhl z třiceti metrů ke střele, která navíc ve vzduchu zaplavala. Brankář Federico Marchetti si ale poradil. Na druhé straně mohlo být znovu horko, protože Candreva poslal před branku AS prudký centr, na který si šikovně naběhl v tísni Mauri. Jeho hlavičku ale zastavila tyč! Lazio mělo další šanci díky Antoniovi Candrevovi, který tvrdě vypálil a brankář De Sanctis měl hodně co dělat. Bylo to ale znovu AS, kdo se radoval. A svou jedenáctou trefu proti Laziu vstřelil opět legendární Totti. Ten si jako jediný v tu chvíli se pohybující hráč v pokutovém území dostal k přetaženému centru a v akrobatické pozici srovnal! Jedno oslavné "selfie" a AS mělo v tu chvíli bod.

Deset minut před koncem utkání se na hrací plochu dostal také mladík Mattia Destro, který vystřídal unaveného Iturbeho. Ani on se ale neprosadil. Naopak se mohlo vedení opět ujmout Lazio, když Maicon neodehrál míč adekvátně, ten se po centru ze strany dostal na vápno a Miroslav Klose měl před sebou jen brankáře Morgana De Sanctise. Ten se ale vyznamenal skvělým zákrokem na čáře a zachránil pro AS alespoň bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Slejdy

cmoooon 3:1

Reagovat
Kornovec

AS

Reagovat
bayern987

Miro rozhodne cejtím to v kosti.

Reagovat
Houfi

2-0

Reagovat
Slejdy

tip ef

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

obaja dajú gol bude dufam

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem 2 teda keby sa dalo aj konkretne a urcite aj 2,5+..

Reagovat
smazaný uživatel

Rim bude hrat inak si myslim tu zostavu..

Reagovat
Airus

Gratulace Tottimu

Reagovat
smazaný uživatel

oba góly idú na tričko Raduho..slabý výkon

Reagovat
kopajda

Cana mohl jít v 7. minutě a možná i v té 30. ven a dostal akorát jednu žlutou z 30. - slabota,

rozhodčí to zase nezvládl ukočírovat; jinak škoda, to jsou ztracený 2 body s takovým podprůměrným týmem

Reagovat
Pipo123

Cana hral čistú loptu v 30 minúte, síce tam išiel agresívne, ale hráči AS sa posrali, pritom čistá lopta

Reagovat
kopajda

co to kecáš ty pičo jedna zasraná slovenská?! trefil jasně nohy Florenziho!!! debile vymyzanej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele