3. kolo
21.09.2014 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Řím - Cagliari Calcio 2:0

Trenér Zdeněk Zeman zavítal do Věčného města, aby se zde utkal se svou minulostí. Ještě nedávno totiž český trenér seděl na lavičce AS, ale dnes se sem vydal již jako soupeř. Nakonec jeho nový tým tomu starému nedokázal vstřelit branku a mizérie Cagliari tím pokračuje.

Zraněními decimované AS postrádalo především Manuela Iturbeho a Leandra Castána. Kromě nich se zranil také Davide Astori, takže šanci ve stoperské dvojici dostal Mapou Yanga-Mbiwa. AS má za sebou skvělý vstup do Ligy mistrů, takže bylo otázkou, zda hráčům zbydou síly ještě na Serii A. Jejich nedělním oponentem se stalo Cagliari, které vedl někdejší trenér AS, český stratég Zdeněk Zeman.

Velkou zbraní v dresu AS je rychlík Gervinho, mimo jiné také rozhodující element v utkání s CSKA Moskva. Z jeho míčové techniky a především rychlosti trenér Rudi Garcia těží maximum a hra AS je postavena na silné záložní řadě schopné produkovat pasy právě na nabíhající křídla. Tím druhým v dnešním utkání se stal Alessandro Florenzi, který dnes sehrál rovněž rozhodující úlohu v utkání.

Nejprve si do vápna sbíhal Gervinho a s jeho střelou měl brankář Cragno hodně co dělat. Poté se ozvalo také hostující Cagliari, když si před bránu sbíhal obdobně rychlostně vybavený Ibarbo. Ani ten ale nepochodil a brankář De Sanctis mohl zakládat útok domácích. Vlci byli dnes především produktivní a trestali chyby Cagliari. První se dopustila obrana hostí ve chvíli, kdy neuhlídala křídelní prostory. Gervinho totiž našel rozběhnutého Alessandra Florenziho, který pláchl obránci a předložil míč na vápno. Tam si seběhl dobře orientující se Mattia Destro a jen nastavil nohu - 1:0.

První fáze utkání Vlkům vyšla skvěle, protože sotva se Cagliari pokoušelo dostat na nohy, další branka jej pět srazila. Alessandro Florenzi totiž odpoutal pozornost od Gervinha a sám si naběhl do vápna. Obránci Cagliari se sice na Gervinha soustředili, ale perfektně načasovaná nahrávka Keity, která byla možná trochu hraniční, skončila právě u někdejšího hráče Arsenalu. Ten nesobecky posunul právě Florenzimu, který už Cragna bez problémů prostřelil.

Na lavičce pro dnešní utkání zůstal i kapitán Totti, který podle plánů trenéra Garcii bude nastupovat spíše v milionářské Lize mistrů. Legenda Giallorossi sledovala, jak jeho spoluhráči v poklidu kombinují, ale jinak se díky dvougólovému vedení domácích žádná přestřelka čekat nedala. Až do konce prvního poločasu AS diktovalo tempo utkání a pomocí kombinační hry nenechávalo soupeře hrát. V podstatě ani druhý poločas neznamenal změnu ve vývoji utkání. AS v pohodě vedlo a hostující hráči nevěděli, jak soupeře zbavit míče.

Navýšit vedení Giallorossi zkoušel Maicon, který se po krátkém zranění a neshodách v brazilské reprezentaci vrací zpět do formy. Dnes stíhal bránit i útočit, jak se mu vedlo i za časů v Interu Milán. Cagliari dnes působilo spíše bezradným dojmem a nepomohlo mu ani dvojité střídání. Na hřiště se dostali Longo s Dessenou, jenže ani oni si neporadili s pečlivou obranou domácích. AS reagovalo nasazením Adema Ljajiće a Miralema Pjaniće, odcházeli góloví Destro a Florenzi.

Zajímavý projektil vypustil od svých kopaček Daniele De Rossi, jenže netrefil bránu. Obdobně se vedlo také Keitovi, který z pozice defenzivně laděného záložníka pálil tvrdou, ale nepříliš přesnou střelu. Po akci Ljajiće se skóre znovu neměnilo, takže AS porazilo Cagliari v nepříliš atraktivním utkání o dvě branky.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
Houfi

2:0

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1

Reagovat
KillSwitch

1/1

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Zdeno otestuje tak leda ho*no :o)

Reagovat
kopajda

kdo jste zápas viděli, kdo dostál kapitánskou pásku, když vystřídal DDR?

Reagovat
smazaný uživatel

neviděl jsem, ale jsem si na 99 procent jistej, že Pjanič.

Reagovat
smazaný uživatel

ale teoreticky to musel být někdo ze základu, v tom případě myslim, že De Sanctis

Reagovat
kopajda

nemusí být ze základu...ale tipoval jsem, že by to mohl být pjanič no anebo ten de sanctis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele