31. kolo
19.04.2015 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Řím - Atalanta Bergamo 1:1

AS opět zklamalo. Vlci nevyužili zaváhání svého konkurenta a připsali si jen jeden bod po remíze s Atalantou Bergamo. Domácí Vlky sice poslal do vedení kapitán Francesco Totti, který se prosadil z penalty, ale o chvíli později stejným způsobem odpověděl hostující Germán Denis.

Trenér Rudi Garcia přistoupil ke změně modulu. Vyslal do pole dva záložníky, tři ofenzivně laděné hráče jednoho vysunutého hrota, kterým byl vracející se kapitán Francesco Totti. Za ním měli tvořit hru především Florenzi, Iturbe a Adem Ljajić. Před brankářem Sportiellem nastoupili Dramé, Benalouane, Stendardo, Masiello. O ofenzivní část se měli starat především Gómez, Emanuelson, Estigarribia a Denis.

Už ve druhé minutě se AS dostalo do vedení. K míči se u vápna dostal Adem Ljajić, který si obhazoval svého nejbližšího soupeře a to se mu povedlo skvěle. Trefil totiž jeho ruku, takže sudí odpískal penaltu. K ní se podle svého zvyku postavil obvyklý exekutor pokutových kopů Francesco Totti, který poslal mladého brankáře Marca Sportiella na druhou stranu a slavil!

Ljajić se snažil natáhnout na sebe dva protihráče a následně poslat míč do ulice na rozběhnutého Iturbeho. Jenže na místě byl Benalouane, který si poradil. AS předvádělo mnohem lepší kombinaci a opět působilo dojmem týmu, který ví, jak má bojovat o tři body. Po levé straně se prohnal k vápnu José Holebas, ale nakonec byla jeho snaha zablokována. Centr Adema Ljajiće proletěl přes vápno až na Florenziho, ale ten nedokázal vrátit míč před bránu.

Další centr Adema Ljajiće našel jen nejblíže postaveného stopera Stendarda. Penalta se ale kopala také na druhé straně. Davide Astori v pokutovém území fauloval a k míči se postavil Germán Denis. Ten byl úspěšný stejně jako Totti před malým okamžikem na druhé straně a Orobici srovnali na 1:1!

AS se opět dostalo do problémů, stejně jako mnohokrát v tomto kalendářním roce. Přesto se pokoušelo aktivně napadat a tvořit hru. Problém byl v tom, že ofenzivně ladění hráči se snažili spíše tvořit hru a pro míče se vraceli zpět k půlící čáře, takže pak scházeli ve vápně. Obrovskou chybu vyrobila obrana Orobici ve chvíli, kdy nechala Florenziho postupovat z úhlu na Sportiella, ale mladý římský záložník nastřelil jen Sportiella.

Ve hře římského celku se vyskytlo množství nepřesností a v některých momentech ani sami hráči nevěděli, kdo by si měl koho přebírat. Na Vlky pískali vlastní fanoušci a Nainggolanova rána ze 30 metrů mířila až k rohovému praporku. Giallorossi si častokrát nerozuměli ani mezi sebou, což nahrávalo Atalantě. Té v podstatě stačilo čekat na chybu AS a využít jí. Do konce první půle se to ale hostům nepovedlo už ani jednou.

Když odcházeli domácí hráči do kabin, jejich příznivci jim hlasitě dávali najevo, jak moc nespokojení s jejich přístupem k zápasu jsou. Po výsledkové stránce si nejspíš také představovali lepší výsledek. AS bylo aktivnější také ve druhém poločase. Nejprve se ale muselo bránit, protože Marcelo Estigarribia velmi dobře pálil. Brankář Morgan De Sanctis ale byl včas na svém místě a ránu za svá záda nepustil. Na druhé straně si obdobně dobře vedl brankář Sportiello, který vyrazil tvrdý pokus Radjyho Nainggolana.

Hrdinou se opět mohl stát legendární útočník Francesco Totti, který zakončoval centr od mladíka Alessandra Florenziho. Do rány se mu ale postavil Stendardo. AS nedokázalo nalézt správnou cestu skrz obrannou linii svého oponenta a jeho frustrace vzrůstaly na hřišti i mimo ně. Trenér Rudi Garcia poslal na hřiště postupně Seydoua Keitu, Victora Ibarba i Seydoua Doumbiu, ale ani jeden z nich nedokázal strhnout vedení na stranu domácího celku. Poslední pokus belgického záložníka Radjy Nainggolana byl tečován mimo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele