1. kolo
30.08.2014 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím - ACF Fiorentina 2:0

Vítězně vstoupil do nové sezony i AS Řím, který doma zvládl těžké utkání s ambiciózní Fiorentinou. Italský vicemistr se dostal do vedení zásluhou Nainggolana a v samotném závěru pečetil vítězství Gervinho.

Římané vyrukovali na Fiorentinu s takřka kompletně novou obranou, ze čtveřice Cole, Manolas, Astori a Torosidis pamatuje minulou sezonu jen posledně jmenovaný. Na souhře to však nebylo znát a vzhledem k tomu, že Vlci neinkasovali, panovala po zápase spokojenost.

Domácí měli míč častěji na svých kopačkách, udávali tempo, ale poměrně dlouhou dobu se do pořádného zakončení nedostali. Taktika Violy byla jasná, hrát ze zatažené obrany na brejky. Vůbec první větší šance přišla ve 25.minutě po ráně Iturbeho a o další tři minuty už se měnilo skóre. Střelu Gervinha dokázal Neto ještě vyrazit, ale hned z druhé vlny dobíhající Nainggolan dopravil míč do sítě - 1:0 pro AS Řím. Nyní byl na tahu celek z Florencie, který do té doby nic moc na hřišti nepředváděl.

Ovšem i nadále bylo AS lepším týmem. Na začátku druhého poločasu měl solidní příležitosti Gervinho, jehož pokus zablokoval Savić a o chvíli později stejný hráč trefil rameno dobře postaveného brankáře Neta. Až v 61. minutě přišla první velká příležitost Fiorentiny a po Iličičově ráně Vlky zachránila spojnice! Krátce na to mohl srovnat Babacar, ale De Sanctis předvedl výtečný zákrok.

Viola se s přibývajícím koncem tlačila dopředu, ale nově složená defenzíva Říma fungovala spolehlivě. Hlavní sudí Guida ještě přidal nastavený čas, ale Fiorentina se v něm do tlaku nedostala, ba naopak. Ve třetí minutě utekl Gervinho, položil si Neta a do prázdné branky pečetil výsledek na 2:0. Řím tedy vkročil do nové sezony vítězně, těžké utkání s Fiorentinou zvládl skvěle.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Il Principino

Konečně je to tady!!! Jsem zvědavej na nově poskládanou obranu, vlastně jsem zvědavej na celej tým...doufám, že do nové sezony vykročíme tou správnou nohou!! FORZA ROMA!!! 3:2

Reagovat
Houfi

2:0 v AS se nám tvoří slušná řecká kolonie...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez gol

Reagovat
Largo

Druhá půle skoro bez útoku, ale i tak jsem rád za body! Forza Roma

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře do sezóny vyšlápnul AS ROMA ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele