13. kolo
30.11.2014 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - Udinese Calcio 2:0

Hodně zajímavé utkání se odehrálo na San Siru. AC Milán porazil Udinese 2:0, přičemž sudí Valeri musel řešit hned několik sporných situací. Hrdinou zápasu se stal Jérémy Ménez, který se postaral o všechny branky svého týmu. Na trávníku se také červenalo, nejprve šel do sprch Domizzi a po něm následoval Essien.

První poločas rozhodně patřil domácím, kteří byli aktivnějším týmem. Za zmínku stojí i to, že AC nastoupilo v netradičních žlutých dresech.

AC se po hlavičce Adila Ramiho dožadovalo branky a nutno podotknout, že ne neoprávněně. Opakovaný záběr totiž stoprocentní gól prokázal. O brance byl přesvědčený i Adriano Galliani v hledišti San Sira, neboť sledovat opakovaný záznam na obrazovce stadion umožňoval. Inu technika zkoušená na MS v Brazílii chyběla a opakovaný závěr sudího nepochopitelně nepřesvědčil.

Domácí byli nadále lepším týmem a měli řadu dobrých příležitostí. Bonaventura netrefil branku a totéž platilo o dobrém pokusu Méneze.

Druhý poločas zahájili aktivněji hosté a v 55. minutě měli kopat pokutový kop. Pablo Armero ve vápně jasně fauloval Badua, ale arbitr Valeri vše nechal bez povšimnutí. Na sporná rozhodnutí to tak bylo "1:1".

Bez branek se hrálo až do 65. minuty. Centrovaný míč propadl až k Hondovi, který najednou stanul sám před Karnezisem a nejspíše by i zakončil, kdyby se po kontaktu s Domizzim neocitl na zemi. Obránce Udine pravděpodobně nechtěl faulovat, ale pravda byla taková, že ke kontaktu došlo a na promáčeném trávníku stačilo k pádu málo. Červená karta a nařízená penalta vzbudila u hráčů hostí vlnu nevole, ti se doslova sesypali na hlavního sudího, ovšem nic mu rozmluvit nedokázali. Jérémy Ménez vzal odpovědnost na sebe a penaltu bezpečně proměnil.

Bianconeri hodlali i v deseti Milánu zatopit, pokusit se o vyrovnání a na chvíli skutečně dokázali milánské sevřít. To ale jen do chvíle, než se domácím podařilo vstřelit druhý gól. Ménez si ve středu hřiště vyměnil míč s El Shaarawym, ve vápně si navedl balón do středu a mezi obránci přesně zakončil - 2:0 pro Milán. To už se přitom síly na hřišti vyrovnaly, neboť krátce před tím uviděl druhou žlutou kartu za faul loktem také Essien. V závěrečných minutách už měl Milán hru pod kontrolou, a tak si Inzaghi mohl dovolit poslat na plac po dlouhém zranění Riccarda Montoliva.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
arsavin

2:0. 2x El Shaarawy

Reagovat
smazaný uživatel

Menez....ale nevadi..FORZA GRANDE AC Milan.....

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jseš fakt EXPERT...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele