35. kolo
09.05.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Milán - AS Řím 2:1

AC Milán doma možná trochu překvapivě zvítězil nad Římem 2:1 a alespoň trochu si udobřil nespokojené fanoušky. Rossoneri po dlouhé době předvedli dobrý výkon a dá se říci, že si plný počet bodů zasloužili. Rozhodující branku vstřelil Mattia Destro, hráč hostující právě z italské metropole.

A jedna zajímavost na úvod, Milán nastoupil v nových dresech, se kterými bude hrát v příštím ročníku Serie A.

Začátek utkání byl poněkud vlažný, až s třináctou minutou začaly přibývat šance a to na obou stranách. Nejprve pohotové Hondovo bodlo musel vyrážet De Sanctis a o chvíli později Manolas orazítkoval tyč! Tím akce Vlků ještě neskončila, k dorážce se totiž propracoval De Rossi, ale vůbec netrefil branku. Už v prvním poločase se také střídalo a to na straně Giallorossi, Gervinho si přivodil zranění a na hřišti ho zastoupil Adem Ljajić.

Po půlhodině hry začali více zlobit domácí borci, ve 38. minutě hlavičkoval po přesném Bonaventurově centru Van Ginkel a De Sanctis předvedl perfektní zákrok. Mladý nizozemský záložník se pak přeci jenom dočkal, Honda ve vápně vykouzlil přesnou přihrávku před branku právě na nabíhajícího Van Ginkela, který zblízka překonal De Sanctise - 1:0 pro AC Milán. Rossoneri první poločas v klidu dohráli a šli do šaten za, pro ně, příznivého stavu.

Milánští chtěli po změně stran pokračovat v nastoleném trendu a to se jim dařilo. V 59. minutě navíc vstřelili druhou branku a výrazně se přiblížili vítězství. Keisuke Honda dostal ve vápně opět příliš mnoho prostoru, dobře odcentroval a hlavičkující Mattia Destro vsítil druhý gól! Jaká to ironie, Destro totiž v Miláně hostuje právě z Říma. A s návštěvníky z věčného města mohlo být ještě hůře, kdyby po hodině hry zužitkoval svojí příležitost Giacomo Bonaventura.

Nakonec však hosté dokázali zápas zdramatizovat. Stoper Alex fauloval ve vápně Iturbeho a sudí Tagliavento odpískal pokutový kop. Kapitán Francesco Totti ho proměnil, byť to bylo s velkým štěstím, neboť Diego López dobře vystihl směr, hosté měli zhruba dvacet minut na zvrat či alespoň na vyrovnání.

V 80. minutě se tato šance naskytla Iturbemu, ale López skvěle vyrazil střelu na rohový kop. Milán závěr zápasu přežil bez vážnější úhony, přečkal i čtyřminutový nastavený čas a konečně ve šlágru kola zvítězil. Pro AS je to pochopitelně komplikace, pokud totiž Lazio zvítězí, posune se zpět na druhé místo právě před konkurenční Vlky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0...FORZA GRANDE AC Milan.....

Reagovat
kopajda

Vlci ztrácejí jeden bod na lazio? Proberte se!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

PREJ prej proberte jse......

Reagovat
kopajda

?

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Milan!!! Dneska bych dal od začátku Mastoura, Susa a další mladý... Sezona je stejně ztracená... Příští bude lepší :) Forza Milan!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele