19. kolo
13.01.2014 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Karetní mariáš vyzněl lépe pro Dorii

Emoce, branky, červené karty i krásné akce - to vše již dlouho zdobí nejvýznačnější zápasy Serie A a dnes si tento souhrn plně vysloužil další duel. Domácí Sampdoria nakonec překonala Udinese a porazila Zebry, které hrály s nevýhodou jednoho a následně dvou mužů v poli.

V Janově jsme se v pondělní dohrávce dočkali skvělého zápasu, v němž nechyběly tři červené karty, tři branky a mnoho povedených akcí. Zebry si z Janova odváží jen potupnou porážku, v centru dění se ocitl také sudí Mazzoleni, který měl před sebou několik těžkých rozhodnutí. Postupně udělil tři červené karty, jednu z nich na straně domácích, dvě pak pro Udinese. O góly se postarali Éder a Gastaldello.

V úvodních minutách zápasu Udinese dobře bránilo a zahušťovalo prostor, přes který se Doria chtěla původně k brankáři Kelavovi dostat. Do první šance se dostal Manolo Gabbiadini, ale jeho střelu brankář Ivan Kelava pokryl. Další náznak šance se před Sampdorií objevil po čtvrthodině hry, když faul na domácího Édera spáchal právě Kelava. Mladý chorvatský brankář se pokoušel zabránit průniku Édera a vrhl se mu pod nohy, ale při pokusu jej fauloval a sudí Mazzoleni mu ukázal žlutou kartu. Co víc, Blucerchiati dostali možnost zahrávat penaltový kop. K jeho exekuci se postavil sám "postižený" útočník Éder a nabízenou šanci proměnil!

Od té doby až téměř do konce první půle jsme se dočkali pouze několika emotivních zákroků, které Mazzoleni ocenil žlutou kartou. Až do doby, kdy běžela poslední desetiminutovka prvního dějství, se nic převratného nedělo. V tu chvíli však věčně stíhaného Édera fauloval Allan a sudí Mazzoleni mu ukázal červený kartónek. Tím dostalo utkání jednoznačný směr a iniciativu již Blucerchiati nepustili z rukou. Nástup do druhé půle totiž trochu rozespale vypadající hosté nezachytili podle představ a brzy po změně stran prohrávali již o dvě branky.

Střela Manola Gabbiadiniho totiž propadla k volnému Éderovi, který neváhal a přesnou ranou navýšil vedení domácího týmu! Vzhledem k průběhu se jednalo o branku zaslouženou, protože Zebry si nedokázaly vytvořit žádnou větší šanci a naopak nechaly domácí hrát.

Dominanci domácích musel často likvidovat až Kelava, jehož obrana mu dnes večer příliš mnoho příjemných a klidných chvil nedopřála. Lorenzo De Silvestri se mohl stát hrdinou, ale ani nadvakrát nepřekonal brankáře Kelavu. Poprvé míč nastřelil do něj, opětovná šance skončila na boční síti brány. Po hodině hry se početní výhoda domácích smazala, když Roberto Soriano nevybíravým skluzem dohrál souboj s protihráčem a byl také vyloučen.

Aby to Zebry neměly příliš snadné, nechal se vyloučit ještě jeden hráč. V souboji o míč se obránce Gabriel Silva prezentoval skvostným zákrokem, bohužel pro něj i celé Udinese se ale jeho chování neshodovalo s tímto sportem, za což byl mladý talent rovněž poslán do kabiny. Domácí své početní výhody využili ještě jednou, když se v samém závěru zápasu trefil Daniele Gastaldello. K němu se dostal výborně zahraný centr ze strany a domácímu kapitánovi stačilo míč jen těsně "líznout", aby jej dopravil za záda bezbranného Kelavy! Konečný výsledek typicky po italsku rozhodně nenudil, tři body si připisuje jednoznačně lepší domácí tým.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 0:0

Reagovat
vanGomm

V tabulce spolu sousedí,takže by to mohlo být výsledkově vyrovnané utkání,ale přece jen o něco víc věřím domácím.Tip 1X.

Reagovat
hradec

UC Sampdoria 1:1 Udinese Calcio

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele