37. kolo
11.05.2014 15:00 CET
2 : 5
(1:3)

Reportáž

UC Sampdoria - SSC Neapol 2:5

Neapol deklasovala svého soupeře pěti góly a mezi střelci byl i Marek Hamšík. Blucerchiati sice dokázali vstřelit dvě branky, ale katastrofální forma její obranné linie způsobila těžkou porážku.

Partenopei mají jednu trofej v sezoně jistou - vyhráli Coppa Italia a přesto, že je utkání spojováno s tragickými událostmi a násilím, mohou se ze zisku poháru fanoušci těšit. Další důvod k radosti jim chtěli jejich miláčci dodat v utkání s janovskou Sampdorií.

Do utkání se nemohl zapojit například útočník Gonzalo Higuain, kterému to nedovolil zdravotní stav. Chyběl samozřejmě zraněný brankář Rafael. Ofenzivní složka Neapole se ale dnes opravdu činila a přichystala domácím krutou podívanou. Tým trenéra Rafy Beníteze se nemusel strachovat o své místo na slunci, bude hrát další ročník milionářské Ligy mistrů.

Po pouhých třech minutách mohla jít do vedení domácí Sampdoria, ale pomezní sudí ukončil akci Soriana, i když jeho rozhodnutí bylo přinejmenším kontroverzní. To dost možná určilo ráz celého utkání, protože od té doby Neapol jasně určovala tempo hry. Dařilo se zejména dvojici Marek Hamšík - José Callejón, která zadáky Dorie hodně trápila. Domácí sice možná většinou bránili, ale když už se do šance dostali, stálo to za to. Soriano se opět dostal k míči uvnitř vápna, udělal s míčem dva kroky a vypálil. Jeho pokus však z dobré vzdálenosti mířil těsně mimo!

Velké gólové hody přichystali hráči obou týmů po dvaceti minutách. Pokus Marka Hamšíka se snášel pod břevno domácí brány a Fiorillo jej sice vyrazil, ale míč poslal jen k dobíhajícímu Duvánu Zapatovi, který už neměl problém dorazit míč do sítě!

Reakce Dorie se delší dobu nedostavovala, čehož využili opět hosté. Lorenzo Insigne využil chyby domácí obrany, která si jej trestuhodně nevšímala, a z pětadvaceti metrů napřáhl ke krásné ráně. Neapol vedla o dvě branky a zdánlivě nic nemohlo narušit její jistotu.

Přece se však fanoušci Blucerchiati dočkali - reakce hráčů na podobný vývoj na sebe nenechala dlouho čekat, protože ani obrana hostí nebyla zcela pozorná. Éder postupoval s míčem u kopaček a dlouho k němu nikdo nepřistupoval. To mu ale evidentně vůbec nevadilo, protože po vzoru Insigneho se také Éder rozhodl vypálit. A dobře udělal - míč od jeho kopaček zaplul až za záda brankáře Reiny!

Jenže Neapol se ujala opět dvoubrankového vedení a trvalo jí to jen dvě minuty. José Callejón už v Realu Madrid disponoval slušnou kopací technikou, která se ke slovu dostala deset minut před koncem první půle - po faulu kopala Neapol přímý volný kop a ten poslal španělský křídelník přes zeď až za Fiorilla.

Sampdoria možná plánovala útočnější nástup do druhého dějství, ale veškeré její plány na bodový zisk zmařil Marek Hamšík. Po akci Zapaty se centrovaný míč dostal k nehlídanému slovenskému záložníkovi a ten jej pohodlně poslal do sítě! Konečně tak prolomil svůj gólový půst a navíc vylepšil skóre svého týmu.

Dnešní odpoledne se Sampdorii opravdu nepovedlo, což jen demonstroval obránce Mustafi. U míče byl opět rychlík Callejón, který ve vápně hledal Zapatu, míč k němu nedoputoval. Mustafi si jej totiž srazil do vlastní sítě a podtrhl tím matný výkon domácí defenzívy. Od té chvíle si Neapol zápas užívala a houfy domácích fandů začaly stadion opouštět. Někteří fanoušků proto přišli o závěrečnou branku dnešního duelu, kterou dvě minuty před koncem vsítil Pawel Wszolek.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele