5. kolo
25.09.2013 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Vlci si odváží tři body z Janova

Giallorossi zvládli další těžký test, když zavítali na půdu nevyzpytatelné Sampdorie. Delio Rossi navíc coby bývalý trenér Lazia ví, jak proti odvěkému rivalovi hrát. První poločas opět branku nepřinesl, v tom druhém se už ale trefili úspěšní góloví debutanti AS - Mehdi Benatia i Gervinho vstřelili své premiérové branky.

První poločasy týmu z Věčného města zkrátka nejdou. Dnešní zápas s domácí Sampdorií nebyl jiný - dlouhé rozehrávky v dobře fungující záložní formaci ale nenacházely ani jednoho ze tří ofenzivních hráčů hostí. Gervinho s Marquinhem se k míči téměř nedostávali, Marco Borriello byl dobře pokrýván stopery Blucerchiati. Svěřenci trenéra Delia Rossiho velmi dobře napadali rozehrávku obránců AS, především Manolo Gabbiadini dělal dvojici Leandro Castán - Mehdi Benatia značné potíže.

Vlkům chyběl v základní sestavě Francesco Totti, Alessandro Florenzi i Adem Ljajić, což se na jejich hře projevovalo. Hostů často chyběl nápad, poklonu ale zaslouží i flexibilní obranná linie hráčů Sampdorie. Největší šanci domácích paradoxně připravil hostující hráč. Borriellovi pšenka příliš nekvete a rozhodně mu nevykvete ani po zpětné nahrávce směrem k brankáři, kterou ale stačil zachytit unikající Manolo Gabbiadini. Jeho pohyb nezaznamenali obránci AS včas, takže brankář Morgan De Sanctis musel předvést pohotový reflex, aby přízemní ránu mladého útočníka vytlačil mimo tři tyče.

První poločas ze zdravotních důvodů nedokončil obránce Maicon, který se po zranění dokonce odkulhal. Jeho místo zaujal mladíček Dodo. První poločas zakončil domácí záložník Pawel Wszolek, jehož rána nebyla z nejpřesnějších a brankář De Sanctis si nemusel dělat přílišné vrásky. Úvod druhé půle se nesl ve znamení boje o míč. Ze středu hřiště jej na bránu Da Costy vyslal Miralem Pjanić, jeho kroucená střela ale mezi tři tyče nezapadla.

Více než hodinu obrana Blucerchiati odolávala nátlaku AS, teprve když se místo nevýrazného Marquinha ujal taktovky střídající kapitán Totti, se mohli hosté radovat. Skvělý sólem přes celé hřiště se blýskl stoper Mehdi Benatia, který sice v pokutovém území upadl, přesto však ještě dokázal zamířit a skórovat!

Sampdorii docházel čas, takže bylo nutné jednat. Pro posílení útoku se na hřišti představil italský záložník Antonino Barillá. Pobytu na hřišti si ale příliš neužil, protože nejprve za nafilmovaný pád v pokutovém území obdržel z rukou sudího Calvareseho žluté napomenutí, v závěru zápasu si vyšlápl na Miralema Pjaniće a putoval do sprch. To už ale Sampdoria prohrávala o dva góly, protože Francesco Totti skvěle nabídl šanci nabíhajícímu Gervinhovi v protiútoku tří na dva a nová posila AS vstřelila po pěti zápasech svůj první gól. Vlci díky tomu zůstávají na první příčce, Sampdoria klesá na osmnáctou příčku.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
scr

0:1 AS!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 ASR!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Slejdy

jedeeem !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Římani piča dobře!!!

Jinak větší uválenou a neschopnou sračku než Marquinho jsem dlouho neviděl.

Možná se mu nepovedl pouze tento zápas, ale včerejší výkon v jeho podání byla velká blamáž.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x1569ly_sampdoria-0-2-roma-week-5-highlight-all-goals-25-09-2013_sport#from=embediframe

No tohle byl poměrně tvrdej zápas, především v závěru, jinak by slušela spíše asi remíza si myslím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele