25. kolo
24.02.2014 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Calaio srovnal proti bývalému zaměstnavateli, Janov má bod

Neapol dlouho nad Janovem vedla, ale v závěru o výhru přišla, neboť přímý volný kop proměnil právě bývalý hráč Partenopei. Na výhru Juventusu a AS tedy Benítezovi svěřenci nedokázali zareagovat dostatečně a získávají jen bod.

Neapol se připravovala na odvetné utkání Evropské ligy proti anglické Swansea utkáním s Janovem, který se již delší dobu jeví jako nevyzpytatelný soupeř. Veškeré sny o třech bodech mohl z pohledu hostí utnout Gonzalo Higuaín, který ale po pár minutách pálil z otočky těsně mimo tři tyče. Neapol nadále určovala tempo hry k obrazu svému a Janovu nezbývalo, než spoléhat na rychlé protiútoky spolu s pevnou obranou.

Rychlou akcí na jeden dotyk se pokoušeli obranu domácích překonat Andrea Bertolacci s Albertem Gilardinem, ale s tím nesouhlasil pomezní sudí a zdvihl praporek. Náročné utkání čekalo zejména krajní hráče Grifů, protože na stranách v dresu Neapole řádí José Callejón a Dries Mertens, ale ani druhý jmenovaný po krásné ráně neskóroval.

Belgický křídelník se při rychlém protiútoku dostal k další ráně a dnes se pokoušel udělat na trenéra Beníteze dobrý dojem. Střela pravačkou se však snesla těsně nad bránu mladíka Perina. Postřehy brankáře Reiny se posléze pokusil zaměstnat Bertolacci, ale s jeho přízemní ránou nemohl mít někdejší hráč Liverpoolu žádné větší potíže. I díky tomuto zákroku mohla Neapol postupovat vpřed a zanedlouho se stadionem San Paolo ozval pověstný křik.

Na přesný pas Marka Hamšíka si totiž naběhl argentinský střelec Gonzalo Higuaín a na toho jeden stoper prostě stačit nemohl. Bývalý hráč Bílého baletu doběhl míč a lehce jej přehodil přes padajícího Perina - 1:0.

Grifové sice nepatřili k tomu lepšímu soupeři, ale rozhodně se nevzdávali. Ofenzivně laděný Moussa Konaté se dostal k zakončení celé akce, obešel brankáře Reinu a chtěl střílet do prázdné brány, ale svůj celek spasil Federico Fernández, který míč před brankovou čarou vykopl! S přibývajícím časem se tlak Neapole stupňoval a demonstrovat v kolonce vstřelených branek chtěl Mertens, ale ani jeho další střela v síti neskončila.

Deset minut před koncem se k míči po centru Antoniniho dostal Konaté, ale brankář Reina skvělým zákrokem jeho šanci zlikvidoval. Neapol ale občas na pozornou obranu zapomínala a Janov dával najevo, že poražen odjet nehodlá. Gonzalo Higuaín si pod Vesuvem fotbal opět užívá a vidět to bylo z každého jeho pohybu. Skvělou patičkou uvolnil Callejóna, ale ten napálil tyč!

Sotva se diváci vrátili na svá místa, už je z nich opět zvedal Konaté. Ten po efektivní kličce zakončoval mimo. Janovští Grifové se ze šaten vrátili evidentně posíleni a odhodláni skórovat. Partenopei vypadali spokojení s výsledkem a převážně se pokoušeli držet míč na svých kopačkách. I po hodině hry se pod Vesuvem bylo na co dívat, neboť Dries Mertens ranou těsně minul tyč.

Bez šancí nebyl janovský celek, který mohl spasit Giuseppe Sculli. Ten však nahrávky Konatého nevyužil podle představ a jeho střela prolétla o pár centimetrů vedle. Dvacet minut před koncem se o dramatickou zápletku znovu snažil zkušený Sculli, ale ani tentokrát štěstí neměl. Následně se hra začala kouskovat a tempo se pomalu ztrácelo. Nevzbudil jej ani přicházející Lorenzo Insigne.

Naopak, emoce rozjitřil hráč, který ještě nedávno střílel branky právě za Partenopei. Po faulu Driese Mertense se totiž k volnému přímému kopu postavil střídající útočník Emanuele Calaio, který krásně poslal míč k tyči Reinovy brány a Španěl se pouze ohlédl.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat
hradec

SSC Neapol 2:1 Janov CFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele