27. kolo
09.03.2014 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter vítězí, Palacio mu vystřelil tři body

Stadion San Siro může alespoň trochu slavit, protože po minulé remíze s druhým AS Řím si dnes svěřenci trenéra Waltera Mazzarriho připsali další cenný bod. Respektive, všechny tři, neboť Palacio byl jediným střelcem duelu s Turínem.

Milánský tým se zatím nedokázal plně zapojit do bojů o Ligu mistrů a nejeden fanoušek již dlouho čeká na zlepšení. Kvalitní trenér, nové finanční zdroje i velká osobnost v podobě Hernanese zatím nepřinesly očekávané výsledky a především neschopnost navázat na svá dobrá představení Interu vážně poškodila jeho ambice. Dnes odpoledne se mu ale povedlo připsat si cenné tři body, protože Rodrigo Palacio rozhodl o výhře nad Torem.

Inter se od počátku snažil zajistit si kontrolu nad zápasem, což se mu díky dobré kombinaci dařilo. Nutno říct, že útočící hráči soupeře příliš mnoho práce obraně Handanoviće nenadělali. Mnoho míčů bylo ztracených či pokrytých záložní řadou Nerazzurri, ale hlavním problémem bylo doručit je na nabíhajícího Cerciho. Po faulu Kurtiće dostali domácí příležitost zahrávat přímý volný kop, ale Fredy Guarín napálil míč vysoko nad Padelliho bránu.

O svůj průnik do vápna se na opačné straně hřiště pokoušel také Ciro Immobile, který bojuje o pozornost reprezentačního trenéra Cesareho Prandelliho. Jeho pokus však nedopadl úspěšně, obrana Interu si s jeho akcí poradila. Po dvaceti minutách se do šance znovu probíjel Guarín, ale před ním se na poslední chvíli objevil obránce Rodriguez, který míč zablokoval a dopřál Padellimu alespoň chvíli oddechu. Po nezáživných úvodních minutách se tedy tempo hry začalo zvyšovat a to především díky Palaciovi s Guarínem. První jmenovaný sice ještě hlavičku po centru od Jonathana do sítě nedopravil, ale druhý pokus mu již vyšel.

Krátce po půlhodině hry se Palacio dostal za obranu hostí a v pádu nasměroval hlavičku za Padelliho záda - 1:0 pro Inter a domácí tifosi si mohli vydechnout. Interu se na kopačky vrátila jistota, hosté museli přidat.

Rodrigo Palacio potvrzuje své kvality dlouhodobě a také ve druhé půli se hodně snažil zaměstnávat Padelliho i muže před ním. Jeho průnik s míčem u nohy a hlavou zdviženou se mu ale díky zákroku Vivese nepovedl. Sotva uplynula hodina hry, mohl se Inter radovat podruhé. A opět díky pracovitému Palaciovi. Argentinský střelec ale jeho volej v rámci velkého vápna mířil těsně nad břevno!

Přízemní ránu mladíka Matea Kovačiće brankář Padelli chytil a dokonce se pokoušel založit útok vlastního týmu, ale dobře organizovaná záložní řada Interu soupeře daleko nepustila. V závěru utkání se již hosté blíže k brankáři Samiru Handanovićovi nedostali a smířili se s dnešní porážkou. Inter naopak stále žije a po Fiorentině bude doufat v zaváhání i Neapole.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele