25. kolo
23.02.2014 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Inter musel dotahovat, nakonec si s Cagliari body dělí

Cagliari veze ze slavného stadionu San Siro cenný bod za remízu 1:1. Tamní Inter dneškem oficiálně pokračuje v matných výkonech, i když nutno říct, že sardinský celek se opravdu snažil. Jeho snahu v gól přeměnil Mauricio Pinilla, Inter ve druhém poločase spasil Rolando.

Nerazzurri opět sráží na kolena vlastní neschopnost proměňovat nabízené šance. Nejde o to, že by hra pod Mazzarriho dohledem postrádala taktické vyspělosti, nebo že by hráči nedokázali transformovat jeho organizační pokyny v šance. Ale zásadním nedostatkem současného Interu je absence spolehlivého střelce a s tím související labilita v zakončení. Míč byl samozřejmě častěji u kopaček domácích, ti také neměli příliš problémů s defenzívou, ale stačila jediná penalta a Cagliari si z Milána veze nečekanou remízu.

Inter samozřejmě začal s tlakem a jeho nápor byl působivý, ale opět se domácí nedokázali dostat do slibného zakončení. Po deseti minutách se tedy Cagliari srovnalo se soupeřem a pomocí dobrého napadání mu znepříjemňovalo rozehrávku. Ani dvojice Rodrigo Palacio - Diego Milito nezpůsobila hostům příliš potíží. Ze střední vzdálenosti se o první náznak šance musel postarat obránce Jonathan, který nepříliš povedenou ranou demonstroval bezradnost kombinačních hrátek se soupeřem. Do šancí se naopak prodralo Cagliari, jehož barvy nedávno za dres Fialek vyměnil Vecino. Ten se s míčem dostal až k zakončení a rána z jeho kopaček mířila těsně vedle tyče Samira Handanoviće!

Toto varování si domácí nevzali k srdci a byli za to potrestáni. Segundo Ibarbo napálil míč do Samuela a díky jeho teči se míč odrazil do ruky Juana Jesuse. To sudí Russo posoudil jako nedovolený zákrok a zákrok úmyslný, takže nařídil penaltu. Interu prospěl alespoň tím, že Juana nevyloučil, neboť mladý stoper už se stal držitelem jednoho žlutého napomenutí. Tak či tak, Mauricio Pinilla nedal Handanovićovi šanci a nařízený pokutový kop bez větších potíží proměnil - 1:0.

Další z mnoha šancí na slávu byla dána mladíkovi Icardimu, který zatím ne zcela naplňuje velká předsezónní očekávání. Z hřiště musel Diego Milito, jenž také neprožívá zrovna snadnou sezonu. I tento zajímavý tah vedl k úspěchu, neboť Inter si začal budovat jasnou převahu a hlavně ji dokázal zúročit. Pět minut po změně stran totiž snesl do pokutového území Cagliari centr ze strany a v pravý čas na pravém místě se ukázal stoper Rolando. Někdejší hráč Porta se do míče opřel a brankář Vlada Avramov musel pro balon zpět do sítě - srovnáno.

Nerazzurri začali cítit pevnou půdu pod nohama, jistotu bodů jim mohl zaručit Fredy Guarín. Jeho individuální akce se sice vyvíjela dobře, ale rána už tak slavná nebyla a skončila nad břevnem. Další akcí se blýskl mladík Icardi, který chtěl ukázat, že by se místu v základní sestavě nebránil. Jako útočník si jej ale musí zasloužit především vstřelenými brankami, což dnes jeho případ nebyl. I když se na Vladu Avramova hnal poměrně sám, brankář mezi třemi tyčemi Cagliari nezmatkoval a díky skvělému zákroku udržel svůj tým ve hře o body.

Ty jim zajistila také přibývající laxnost soupeře, neboť tempo hry zásluhou Interu upadalo. Domácí sice kontrolovali hru a snažili se kombinovat, ale jejich dlouhé výměny nevedly k ohrožení Avramovovy brány. Přesto mohli domácí strhnout vedení na svou stranu. A to hned dvakrát. Nejprve ale ve slibné šanci nastřelil Nagatomo břevno, následně již v nastaveném čase pálil těsně vedle Fredy Guarín.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
hradec

Inter Milán 2:1 Cagliari Calcio

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 Cagliari podle me bude chtit aspon trochu hrat fotbal a to Interu sedne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele