12. kolo
10.11.2013 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Dva Contiho zásahy znamenají výhru nad Turínem

Hosté z Turína přijeli na Sardinii se vzpomínkou na předešlé utkání. V něm zastavili tříbodovou sérii AS Řím a nyní chtěli něco podobného zkusit také s Cagliari. Domácí prostředí ale Lopezovu celku náramně svědčí, což dnes demonstroval Daniele Conti.

Turín nenavázal na skvělý výsledek proti Římanům a v Cagliari prohrál. Domácí tým i s trenérem Diegem Lópezem může děkovat především kapitánu Daniele Contimu, který vybojoval tři body. Prvním nákopem směrem dopředu se prezentoval zkušený záložník Matteo Brighi, který se po delší odmlce vrátil do základní sestavy. Ani jeden z jeho tří úvodních centrů však svého adresáta nenašel. Za domácí tým mohl skórovat Segundo Ibarbo, který si navedl míč na střed hřiště a vypálil, ale jeho pokus mířil těsně mimo tři tyče.

Po čas prvních pětačtyřiceti minut museli někteří fanoušci litovat peněz, které vynaložili za vstupné, protože ani jeden z týmů se nedokázal prosadit či snad prezentovat nějakou smysluplnou akcí. Do jejich rozehrávky se vloudily nepřesnosti, kombinace obou soupeřů byly nečitelné a pomalé. Po faulu na Marca Saua si však míč do palebné pozice postavil Daniele Conti a skvělou ranou přes zeď směrem k tyči překonal marně chytajícího Padelliho a poslal Cagliari do vedení!

Hosty sice úvodní branka zaskočila, ale po návratu z kabiny se rychle otřepali. Svou dnes třetí šanci už dokázal útočník Ciro Immobile naplno zužitkovat po nahrávce od El Kaddouriho propálil Vladu Avramova - 1:1.

Po srovnávacím gólu jsme se opět dostali do nezajímavé fáze utkání, v níž ani jeden z obou soupeřů mnoho fotbalové krásy nenaděloval. Ta trvala asi do sedmdesáté minuty, kdy se pokoušeli prosadit Ibarbo a střídající Bellomo. Další ranou na sebe upozornil záložník Sebastian Eriksson, ale ani on nezamířil právě nejpřesněji. Jak se to dělá, mu musel ukázat jeho kapitán. Pět minut před koncem utkání si totiž Conti postavil míč podruhé. Andrea Cossu mu jej přiťukl do trochu lepší pozice, s čímž patrně nikdo z obránců nepočítal. Padelli si nedal dostatečný pozor ani v tomto případě a Conti přesnou střelou strhl vítězství na stranu svého týmu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele