35. kolo
27.04.2014 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Parma FC 1:0

Parma ztrácí v boji o poháry, protože dnes nedokázala vyhrát nad domácím Cagliari. To rozhodlo díky jediné brance utkání z kopačky Mauricia Pinilly, jenž se nemýlil po zahrávání pokutového kopu.

Na obranu Parmy ale musím dodat, že většinu druhé půle hrála v oslabení. Brankář Mirante měl hodně co dělat, aby zvládl ukočírovat mírný tlak domácího týmu. Záložník Eriksson střílel z dobré vzdálenosti a přinutil Miranteho k zákroku, ten ale všechno zvládl a míč vyrazil na rohový kop. S tím už si obránci stojící před ním bez problémů poradili. Parma se dostala do ojedinělého útoku díky genialitě Antonia Cassana, ale ani on brankáře Silvestriho nepřekonal.

Do slibné šance se snažil prodrat také Marco Sau, ale na centrovaný míč nedosáhl a brankář mohl v klidu odkopávat. Duel mezi brankářem Silvestrim a zkušeným Antoniem Cassanem se odehrál také o pár minut později, ale také další přímý volný kop italského útočníka Silvestri vyrazil mimo tři tyče.

Cassanova tvrdá střela mířila jen kousek vedle levé tyče. Hosté usnadnili domácím vedení v zápase, když se neobratně ve vlastní šestnáctce počínal Alessandro Lucarelli a fauloval. Sudí Gervasoni tedy mohl ukázat na značku pokutového kopu a písknout penaltu ve prospěch Isoliani. K ní se postavil střelec Maricio Pinilla a nemýlil se. Cagliari vedlo o jednu branku a sahalo po záchraně.

Jen o minutu později mohla Parma vyrovnat, když se do velké šance dral útočník Cassano. I mistr tesař se ale někdy utne, což Cassano dokázal před poločasovou přestávkou a míč napálil v dobré pozici hodně nad břevno. Ducali se od úvodu té druhé snažili vyrovnat a málem se jim to podařilo. Nebýt pohotového zákroku Davideho Astoriho, nejspíš by se Massimo Gobbi radoval z gólu. Parma tlačila a třeba Acquah hlavičkoval zblízka, skvělý gólman Silvestri se ale znovu ukázal a jeho šanci zlikvidoval.

Problémem pro Parmu i její ambice se stalo vyloučení Felipeho, který musel předčasně putovat pod sprchy. Ani to ale Donadoniho svěřencům nevadilo tolik, jak by si asi jejich fanoušci mohli myslet. Parmu totiž táhlo útočící duo v podání Cassana s Biabianym. Právě hbitý Francouz Biabiany mířil zblízka jen těsně nad břevno, což rozhodně nezamýšlel.

Pár minut před koncem se do hry chtěl konečně zapojit také střídající útočník Amauri, ale místo nohy využil ruku, což mu Gervasoni pochopitelně dovolit nemohl. Právě Amauri ale mohl Parmě zachránit alespoň bod. Pět minut před koncem si ve vápně počkal na citlivý centr a hlavou jej mířil na bránu. Brankář Silvestri si ale včas jeho úmyslů povšiml a nedovolil mu pokračovat. Parma je devátá, Cagliari čtrnácté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele