19. kolo
12.01.2014 15:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Stará dáma otočila vývoj zápasu s Cagliari

Bianconeri dosáhli historického úspěchu, když vyhráli jedenáct po sobě jdoucích utkání. To dnešní, v němž jim bylo oponentem Cagliari, se ale vůbec nevyvíjelo dobře. Stará dáma totiž po brance Mauricia Pinilly prohrávala. Sílu současného Conteho výběru ale demonstroval především dvougólový Fernando Llorente, jehož napodobili i Marchisio a Lichtsteiner.

Na výsledek z pohledu historie byl trenér Conte po utkání náležitě pyšný. V pozápasovém rozhovoru pro Sky Sport Italia prohlásil: "Když zvážím, jaké týmy Juventus v průběhu těch mnoha let měl, musím říct, že mne to opravdu těší. Dosáhli jsme nevídaného úspěchu a navíc jsme získali tři body. Moji chlapci si zaslouží pochvalu. Fotbal plyne tak rychle, že se častokrát nemůžete ani zastavit a oslavovat. Oni to dnes udělat mohou, protože odevzdali všechno," dodal hrdý trenér.

První větší šanci si přichystal francouzský talent Paul Pogba, který z větší vzdálenosti "natáhl" ke střele, ta však byla nepovedená. O zajímavou ránu se ucházel také Andrea Pirlo, někdejší mozek milánského AC ale také nemířil přesně. Až po patnácti minutách se do pokutového území Cagliari podíval také ofenzivně laděný Stephan Lichtsteiner, ale ten si balon příliš předkopl a gól tak nevstřelil. Šok pro Juventus a výbuch radosti - to přinesla jednadvacátá minuta, když se na zadní tyči objevil nikým nehlídaný Mauricio Pinilla a prudkou ranou překonal marně zasahujícího Gianluigiho Buffona.

Isolani dál zlobili, do velké příležitosti se dostal zakončující útočník Marco Sau, ale tentokrát poslal míč jen těsně nad břevno hostující brány. Brankář Buffon si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl, protože další rána Pinilly rozhodně měla gólové parametry. Až po půlhodině hry dokázal kouzlo Cagliari odčarovat Fernando Llorente, který si naběhl na centrovaný míč a umístil jej za Adánova záda - 1:1.

Konec poločasu jednoznačně patřil Staré dámě. Nejprve ji spasil Buffon, který na poslední chvíli zareagoval a hbitě vytěsnil Pinillovo zakončení mimo, po něm se do akce dostali také Carlos Tévez a Stephan Lichtsteiner. Ani jeden z nich ale Adána nepřekonal. Konec první půle se jednoznačně povedl hostům, ale druhá půle působila minimálně ze začátku více vyrovnaným dojmem. Cagliari přenechalo aktivitu Juventusu a samo poctivě bránilo. Ani to mu ale nepomohlo ve snaze neinkasovat. A postaral se o to Claudio Marchisio, který není ve zrovna ideální formě. Dnes ale načal velký obrat, když si naběhl na velké vápno a razantní střelou poslal Juve do vedení.

Třetí gól na sebe nenechal dlouho čekat, opět v tom měl prsty aktivní obránce Stephan Lichsteiner. Ten si naběhl za obranu a poslal skvělý míč na málo obsazeného Fernanda Llorenteho. Vysoký Bask neměl potíže se zakončením a Juventus vedl o dvě branky. Do konce utkání se udály ještě dvě zajímavé situace. Nejprve se Stephan Lichtsteiner dočkal vstřelené branky, když dorazil míč do sítě, nápor negativních emocí nevydržel Mauricio Pinilla a sudí Marco Guida mu ukázal, že by měl putovat do šaten. Juventus si udržuje náskok osmi bodů na druhé AS.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
scr

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Airus

0:3 snad si Pepe připíše nějakou asistenci, nebo rovnou gól

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Tevez hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Pinturicchio

WOW

Reagovat
Hans82

0:3 Vidal Llorente Tevez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele