22. kolo
01.02.2014 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fialky prohrávají v Cagliari, rozhodla Pinillova penalta

Hodně velkou ztrátu si na své kont připsal tým trenéra Vincenza Montelly, který nedokázal přivézt body ze Sardinie. S tamním Cagliari dokonce prohrál, když utkání rozhodla jediná šance - penalta proměněná Mauriciem Pinillou.

V dresu domácích nemohli nastoupit například zraněný Victor Ibarbo či Andrea Cossu, který se na hřiště nedostal kvůli vysokému počtu karet. Svých premiérových padesát minut si na konto připsala nová posila Fialek z Manchesteru United, až po jejich uplynutí byl Anderson nahrazen Borjou Valerem. Nutno však podotknout, že Fialkám chybí útočná esa jako je Giuseppe Rossi či Mario Gómez. Vítězný zápas si na své konto připíše mladík Adryan, který působí v dresu domácích jako čerstvá posila z Flamenga.

Jako první musel do akce brankář Neto, když jeho reflexy vyzkoušel Mauricio Pinilla. Brankář Neto se ale nachytat nenechal a ránu svého oponenta zlikvidoval. Fialky ale nadále kombinovaly a byl to právě hostující tým, který navzdory náznakům svého soupeře dominoval a určoval tempo hry. Po dvaceti minutách však mohla Fiorentina prohrávat, když brankář Neto vyrobil obrovskou chybu a nechal míč vypadnout z náruče. Vedle něj sice stál Daniele Dessena, ale míč napálil jen do ležícího protihráče!

Příliš aktivity jsme ale jinak v první půli neviděli. Fialky se sice snažily o první gól, ale jejich kombinace se odehrávaly dosta daleko od brankáře Vlady Avramova. Když se však blížil konec první půle, spustila se lavina vyložených šancí. Hned první z nich skončila brankou. To totiž obránce Facundo Roncaglia fauloval ve vlastním pokutovém území pronikajícího Marca Saua. Sudí Mazzoleni jeho faul dobře zahlédl a s pomocí nápovědy pomezního arbitra i davu se rozhodl písknout penaltu. K ní se postavil Mauricio Pinilla a zkušeně ji proměnil - 1:0. Jednalo se o první proměněnou penaltu Cagliari v této sezoně. Předchozí dva pokusy sardinského týmu skončily vždy nezdarem. A jak se později ukázalo, byl to zásah rozhodující.

Favorit z Toskánska tedy musel celý druhý poločas dotahovat skóre a to se mu již nepovedlo. Pro posílení ofenzivního pojetí hry se na hřišti objevil Borja Valero, který nahradil debutanta Andersona, ale ani jeho přítomnost příliš šancí nevyvolala. Do další velké šance se probíjel Alessandro Matri, posila z AC Milán ale nedokázala obejít obránce Murrua. Ten čistým skluzem zastavil dobře se rozvíjející útok. Fialkám k lepšímu projevu nepomohlo ani stažení dnes nevýrazného Alberta Aquilaniho a jeho nahrazení ofenzivnějším křídlem Joaquínem. Fiorentině se stále nedařila kombinace a její zoufalost dostupovala vrcholu. Jistě nemůžeme Viole upřít snahu, ale byla to snaha bez jakéhokoli většího nápadu či invence. Trenér Montella se tedy nemůže divit, že si jeho hráči neodvážejí z Cagliari ani bod. Jejich výkon dnes rozhodně zaostával za výkonem aspiranta na evropské poháry.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele