24. kolo
16.02.2014 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AS se vzpamatovalo z prohry; Doria odjíždí poražena

Nedělní večer patřil převážně římskému AS, které si na domácí scéně poradilo celkem jasně se Sampdorií. Janovský celek nepřekonal brankáře De Sanctise ani jednou, naopak za Vlky se trefil Miralem Pjanić a především dvougólový střelec Mattia Destro.

Giallorossi se museli obejít bez služeb kapitána Francesca Tottiho, který léčí hýžďový sval. Na jeho obvyklém místě staženého útočníka nastoupil mladík Mattia Destro. Kapitánskou pásku místo slavného veterána navlékl stoper Mehdi Benatia. O problémy se obraně AS měl starat především ofenzivně laděný Éder.

Skvěle fungující záloha AS se jménem Kevina Strootmana postarala o vysunutí největší rychlostní hrozby Římanů. Gervinho sice výborně překonal ofsajdovou past a také brankáře Da Costu, ale zaskakující kapitán Daniele Gastaldello zachránil svůj tým a míč směřující do brány odkopl. Doria rozhodně nepůsobila zakřiknutým dojmem a snažila se dlouhými nákopy hledat Édera či Gabbiadiniho.

Starost o ofenzívu AS na sebe vzal mladý záložník Miralem Pjanić, na jehož bedrech v nepřítomnosti kapitána Tottiho stojí celá kreativní složka hry. Pjanić přesprintoval stínujícího obránce a nacentroval míč k Destrovi, ale ten se do zakončení nedostal. Přechod od útoku, který obvykle zdobil hru Vlků, se dnes stával rozvážným až těžkopádným. K zajímavějším šancím se AS dostávalo i díky chybám hostí, Gastaldella obral o míč Florenzi a předložil jej nabíhajícímu Destrovi. Mladý útočník ale svou pátou letošní branku nepřidal.

Když už protesty domácích vůči řízení sudího Domenica Celiho po pádu Gervinha sílily, dostali se hráči Giallorossi k zahrávání alespoň rohového kopu. Jeho exekuce se ujal nevysoký záložník Alessandro Florenzi a míč zakroutil přesně na hlavu pozorného útočníka Destra!

Návrat z kabin je tradičně nejhorší pasáží Římanů, ale dnes jako by hráči chtěli toto pomyslné prokletí zlomit. Nejprve Florenzi nahrával nabíhajícímu Destrovi, před nímž byl míč na poslední chvíli odklizen, ale poté se iniciativy chopili hosté a jejich fanoušci jen těžko nesli následné rozhodnutí hlavního arbitra. Mehdi Benatia podle jejich mínění zahrál ve vápně rukou, což ale mělo za následek pouze napomenutí pro Poláka Pawla Wszolka. O to víc musel hosty mrzet zákrok De Silvestriho. Po něm totiž ze vzdálenosti zhruba pětadvaceti metrů poslal míč krásnou ranou za záda Da Costy!

Mladý tvůrce hry stál také na počátku další gólové akce, kterou Římané pro dnešní večer definitivně odčarovali kouzlo nástupu do druhé půle. Pjanić díky skvělému perifernímu vidění poslal míč do běhu Gervinha a ten jej v postupu dvou na jednoho nesobecky nahrál Destrovi. Mattia Destro byl sice tísněn obráncem, ale díky efektivnímu obtočení se ho zbavil a nekompromisně zavěsil pod břevno. Brankář Da Costa byl bez šance, Řím vedl 3:0.

Rychlý protiútok AS po obvyklé ose Gervinho - Pjanić sice skončil nadějnou střelou, ale obětavý skluz Reginiho projektil zastavil. Na hřiště se postupně dostali například Alessio Romagnoli, Pedro Obiang, Stefano Okaka či Daniele De Rossi, ale ani jeden z nich do děje utkání již výrazněji nezasáhl. Do toho se naopak zapsal kapitán Gastaldello, který za zákrok na Radju Nainggolana viděl druhou žlutou a následně tedy červenou kartu. A protože na závěrečný tlak již Blucerchiati nezbývaly síly ani počet mužů, domácí Římané zvítězili s čistým kontem. Tým trenéra Garcii je tedy nadále druhý, ale náskok Juventusu opět o něco snížil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Il Principino

Zatím se mi celkem líbí Pjanić naopak místo Strootmana bych poslal na plac DDR. Doufám, že ještě jeden gól dáme - neměli bychom se stáhnout do ulity.....jinak to dopadne jako kdysi, když nám dal myslím že v 89 minutě gol Pazzini( když ještě hrál za Dorii) a my jsme touhle remízou ztratili šanci na titul( už nevím přesně v jaký to bylo sezoně) každopádně FORZA ROMA!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ROMA !!!

Reagovat
Il Principino

Po včerejším zápase naprostá spokojenost. Obrana fungovala dobře až na pár rychlejch náběhů za obranu, tam se mi zdálo, že to Mehdi s Castanem občas podcenili a jako vždycky mi nejslabší článek obrany přišel Torosidis. Zálohu táhnul do nebes včera geniální Pjanić. Nainggolan spíš průměrnej, naopak včera to moc nesedlo Kevinovi. Florenzi makal jak mohl za to zaslouží pochvalu. Gervinho nebezpečnej, je to prostě gepard. Destro 2 goly už to určitě potřeboval snad v těch výkonech bude pokračovat dál. Ale měl by zlepšit přebírání míče v rychlosti, tam mu to občas zbytečně odskakuje. DDR si odehrál na stopíku svoje a Bastos měl moc málo času aby předvedl něco víc, ale jednou nebezpečně vypálil. Grazieeee Roooma !!!

Reagovat
kopajda

ten šestej odstavec vůbec nedává smysl...

Reagovat
Il Principino

*Když je například rychlej protiútok( on sprintuje)jde na něj nějaká nahrávka, tak to přebírání míče mi přijde takový kostrbatý. Takhle jsem to myslel....Pokud jsi narážel na to s tím Destrem...Nebo co ti tam nedává smysl?

Reagovat
kopajda

za prvé reaguji na článek a na 6. odstavec a ne na tvůj koment a za druhé tam odstavce nemáš

Reagovat
Il Principino

Tak se snad zase tolik nestalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele