22. kolo
02.04.2014 18:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

AS přestřílelo Parmu a vítězí

Osmdesát minut hraná dohrávka 22. kola Serie A nabídla velmi pohledný fotbal a především šest branek. Ty si mezi sebe rozdělili Gervinho, Totti, Pjanić a Taddei na straně Vlků, za hosty skórovali Acquah s Biabianym.

Tak trochu stranou před dnešními zápasy Ligy mistrů se v Itálii střetlo domácí AS Řím s Parmou. Utkání 22. kola bylo přerušeno kvůli dešti už po deseti minutách, takže dnešní střet začal minutou jedenáctou. V základní jedenáctce jsme mohli vidět například Tottiho či Taddeie s Torosidisem, práci obráncům Vlků měl obstarávat zejména veterán Amauri.

Tak rychlý úvod čekal málokdo. Jako by hráči cítili, že osmdesát minut, které jim zbývají, uběhnou velmi rychle. Po úvodním vhazování se k hlavičce dostal Schelotto, ale jeho zakončení nebylo přesné. O mnoho přesnější bylo zakončení protihráče Gervinha, který začal akci nahrávkou na Tottiho, od nějž putoval míč k Destrovi. Jeho rána sice skončila na tyči, ale volný Gervinho se mohl radovat ranou do prázdné brány.

Parma ale nehodlala nechat tři body v Římě a rázně odpověděla. Centr do vápna obdržel Afryie Acquah, který udržel míč i v přesile tří protihráčů a střelou k tyči nedal brankáři De Sanctisovi šanci zasáhnout.

Římané si však vzápětí vzali vedení zpět. Po rozehrávce se míč dostal k Miralemu Pjanićovi. Mladý záložník dnes oslavil své čtyřiadvacáté narozeniny a k nim připojil asistenci. Krásně přešel přes dva hráče, zatáhl míč ke straně pokutového území a tam našel zpětnou nahrávkou Tottiho. Římská legenda si poradila skvěle a ranou k tyči překonala brankáře Miranteho!

Toho mohl následně pokořit i Destro. Útočník AS se v posledních zápasech prosazuje téměř pravidelně a svou jedenáctou trefu mohl vstřelit po půlhodině hry. Pjanić v roli asistenta skvěle našel svého spoluhráče, který nabíhal sám před Miranteho, ale míč napálil těsně vedle tyče!

Poté AS opět na chvíli přestalo hrát. A Ducali mohli trestat, protože průnik do vápna Morgana De Sanctise zastavil Daniele De Rossi nedovoleně a Marco Marchionni s Marcem Parolem se postavili k zajímavé standardní situaci. Míč ale odvrátila obrana domácích. Parmě zase pomohla branková konstrukce, když z rychlého útoku mířil do břevna skvěle naběhnuvší Mattia Destro. V jednom z posledních útoků se ocitl Schelotto, který dlouhý míč před vápnem namířil hlavou vedle.

Do druhého poločasu vešlo AS aktivněji a osobně nechci vidět oslavy dnešního večera - kromě zmíněných narozenin Miralema Pjaniće bude AS slavit také výhru, ke které přispěl brankou právě oslavenec. Po Gervinhově akci, v níž Mattia Destro marně gestikuloval svému spoluhráči o přihrávku, se totiž dostal k dorážce a poslal míč k tyči - 3:1.

Mattia Destro dnes gól nepřidal, protože byl po nevýrazném průběhu vystřídán Alessandrem Florenzim. Ten měl kopačku v zajímavé akci domácích, když sklepával centr Maicona na Taddeie, ale klouzajícímu Brazilci chybělo pár kroků. Na poslední chvíli zasáhla obrana Parmy také po centru Torosidise na Alessandra Florenziho. Ani defenzíva Parmy ale nezastavila následný rohový kop směřující na hlavu Taddeie. Zkušený Brazilec si naběhl na přední tyč a vstřelil svou první branku v této sezoně!

Ani čtvrtý gól v síti Miranteho ale nebyl tím posledním, protože krátce před koncem utkání si AS nedalo pozor na náběh Jonathana Biabianyho a ten střelou z hranice pokutového území vstřelil druhou branku Parmy. Tři body má AS, které snižuje náskok Juventusu, Parma je šestá.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Slejdy

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 DAJE ROMA

Reagovat
Il Principino

Reagovat
scr

2:0

Reagovat
KillSwitch

3-1

Reagovat
vanGomm

Viděl bych to na dvojtip buď HX (výhra AS Řím o gól),nebo X.Parma má docela slušné výsledky,takže tu remízu by mohla i uhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

to ty vidis u kazdyho zapasu chuju

Reagovat
vanGomm

Já si přece můžu tipovat co chci a jak chci.Tvé tipy,pokud jsi to nezaregistroval já nekomentuji a už vůbec neurážím.Takže bych od Tebe uvítal podobné respektování,tedy pokud jsi toho schopen.

Reagovat
hradec

AS Řím 1:0 Parma FC

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1parma

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už to dohrajte ať v tom není zmatek.

Reagovat
scr

Uz ve stredu bude klidek..kazdopadne tezkej souper...videl bych to na 1:0 s vodrenejma prdelema

Reagovat
smazaný uživatel

AS sa šetrilo so Sassuolom, Parma dostala viac zabrať. Vidím to na 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude hrat Gargano, Lucarelli, Cassano, Amauri a Europaletta...PRECO JE V PREDPOKLADANEJ ZOSTAVE AMAURI, KED V CLANKU PISU ZE NEMOZE HRAT? dnes čistá jednotka...tam není o čom...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Larga spletlo, že má ten trest na tři zápasy, ale tento zápas se nepočítá, protože je starý.. no to je jedno, Taddei

Reagovat
kopajda

jen takovej dotaz...proč to neskončilo osm? den otevřených dveří v obraně parmy

Reagovat
KillSwitch

parádne 2. miesto je naše..juve už nedobehneme nato má veľmi ľahký žreb, naopak neapol to má ťažšie jak my + hrá ešte pohár...momentálne som v Anglicku tak dúfam že v LM dostaneme nejaký anglický tím forza Roma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele