37. kolo
11.05.2014 17:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stará dáma pokořila Olimpico

AS Řím přivítal v posunutém klání hosty z Turína, kteří se navíc mohli honosit čerstvým titulem. Již před zápasem bylo jasné, že o mnoho nepůjde a snad kromě cti či statistik opravdu nebylo o co hrát. Utkání rozhodl někdejší Říman - Pablo Daniel Osvaldo.

O titulu bylo již rozhodnuto, ani domácí Vlci již neměli co ztratit. I proto se trenér Rudi Garcia rozhodl postavit do brány mladíka Skorupskiho a místo Maicona poslal do boje Řeka Torosidise. Na druhé straně působil Michel Bastos, do základní sestavy se po uplynutí trestu vrátil Mattia Destro. Ani Juventus ale nenasadil výletní tempo a chtěl tři body. Marco Storari v bráně sice není obvyklý případ, ale Tévez s Llorentem již jsou.

Úvodní minuty ale nepatřily k tomu nejlepšími, co oba týmy v této sezoně nabízely. Byla vidět bojovnost i nasazení, ale obě jedenáctky kazily až příliš mnoho přihrávek. Až po deseti minutách se do běhu vydal Kwadwo Asamoah a vyzval na souboj Torosidise. O chvíli později se řecký reprezentant dostal opět do středu zájmu, když AS vstřelilo branku, která ale kvůli ruce obránce nebyla uznána.

První velkou šanci na své konto si připsal španělský útočník Fernando Llorente, který šel sám na brankáře Skorupskiho, ale ten si poradil a jeho zakončení vyrazil na rohový kop. Tento miniduel se opakoval ještě několikrát, ale také po dalším z nich se radoval polský brankář. Ve svém premiérovém startu za Giallorossi vyrazil hlavičku Llorenteho bravurním zákrokem. Na opačné straně se do útoku hnal Gervinho, ale v situaci jeden na jednoho brankáře Storariho nepřekonal. Dobře jej sice přehazoval, ale Storari vymrštil ruku a míč vyrazil!

Když už se Vlci viděli v šatnách, mohl přijít trest. Po rozehrávání standardní situace totiž Paul Pogba oklamal dva bránící hráče a napálil tyč! Tím skončil první poločas. Atmosféru toho druhého okusil i zkušený veterán Rodrigo Taddei, který nahradil symbol záložní řady Danieleho De Rossiho. Po Castanově faulu se k zahrávání přímého volného kopu postavil brilantní technik Andrea Pirlo, ale z jeho pokusu nic nebylo - Chiellini fauloval Miralema Pjaniće a Asamoah stejně nestihl míč na hřišti.

Pjanić vzápětí předvedl malou osobní vendetu, když Chielliniho po odehrání míče kopl. Následně Řím kopal přímý volný kop po faulu na kapitána Tottiho, ale Miralem Pjanić míči nedodal dostatečnou razanci. Totti s Gervinhem poté předvedli rychlou kombinaci v okolí pokutového území Marca Storariho, ale vracející se Barzagli vše včas uklidil. Mladý brankář Lukasz Skorupski byl hrdinou dalšího okamžiku, když vyrazil ránu Llorenteho. Ani nákopy na Mattiu Destra nepomohly, protože pečlivě pracující obránci Juve dobře četli hru.

Stejné pracovní zařazení má i Rafael Toloi, který vystřídal Mehdiho Benatiu a bojoval o trvalý přestup do Věčného města. Brazilský stoper v Římě zatím jen hostuje a vedení stále neví, zda uplatní opci pěti milionů. Pár minut dostal také Pablo Daniel Osvaldo. Jeho jméno je v Římě dobře známé, i když se vždy nejedná jen o pozitivní vzpomínky. Právě někdejší útočník AS dostal za úkol vstřelit rozhodující branku. O tento úkol se mohl postarat jiný střídající hráč.

Alessandro Florenzi patří dlouhodobě k velkým talentům italské kopané a dnes měl velkou šanci rozhodnout. Po spolupráci s Tottim se řítil na bránu Radja Nainggolan, který vypálil. Jeho ránu Storari vyrazil jen k dobíhajícímu Florenzimu, ale i s jeho dorážkou si skvěle poradil! Juventus si přesto připsal tři body, když v nastaveném čase uklidil míč pod břevno Pablo Daniel Osvaldo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Roma

Reagovat
Airus

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

nikomu o nic nejde, tutova remiza 2:2

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
scr

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten totti to je absolutní ubožák! Může být rád, že jen díky benevolenci rozhodčího dohrál zápas. Fanoušci AS, tohle jestli má být ikona Vašeho klubu, tak to fakt sorry...

Reagovat
smazaný uživatel

jedinej ubožák jsi ty!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš?!

Reagovat
smazaný uživatel

podle sraček co píšeš to není těžký uhodnout...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Airus

Totti je ikona italského fotbalu, je to sice agresivnější hráč... ale AS Řím pro mě znamená Francesco Totti. Takže trochu klid s těma urážkama

Reagovat
kopajda

jseš piča

Reagovat
edejv

Reagovat
smazaný uživatel

ubožiak je jedine tam jeblý Chielini,ktorý mal byť jasne vylúčený za lakeť na Pjaniča ale to je Juventus,ako by mohol dať rozhodca červenú a čo také strašne urobil Totti,len hral tvrdšie ako obvykle..Skôr by som už tak reagoval na faul pjaniča na chieliniho,ale to mal za to že mu jebol lakeť...nervy pracujú,asi si ešte nikdy nehral futbal alebo iný šport profesionálne

Reagovat
Pinturicchio

Objektivní zhodnocení , ... jediný, kdo neměl dohrát, byl prostý pobíječ much Totti.

Reagovat
smazaný uživatel

AS jsou pro mě největší plačky v Serii A!!!

AC to momentálně taky třeba nejde, ale zdaleka nejsou tak ubulený a ukřivděný

Reagovat
kopajda

pro mě je největší ubožák S.O.B

smrt celýmu zkorumpovanýmu juventusu a osvaldovi - je tu sráč a juventus je největší ostuda calcia

Reagovat
Airus

ale no tak...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
kopajda

to je hnus ta pravda co...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele