26. kolo
01.03.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter si bojovným výkonem zajistil bod proti Římu

Řím dnes ztratil pohyb, dravost i tři body. Interu Milán totiž na domácím hřišti nedokázal vstřelit branku a s Nerazzurri se tedy rozchází s remízou na kontě.

Sobotní program Serie A obstaral souboj dvou aspirantů na poháry. Alespoň co se týče předsezónních plánů. Zatímco domácímu AS Řím se daří udržovat vedoucí Juventus v napětí, Inter si často vybírá nejednu slabší chvíli. Ani jeden z týmů ale nehraje evropské poháry, takže může veškeré své síly soustředit pouze na domácí soutěž.

V základní sestavě hostí se objevili například Guarín, Nagatomo či Icardi. Vlci nemohli využít služeb zkušeného veterána Francesca Tottiho, který je zraněn. Místo něj se o další zápis v tabulkách ucházel Mattia Destro. Mladý italský útočník měl speciální motivaci, neboť jeho fotbalová pouť měla počátky právě v dresu Nerazzurri.

Už po třech minutách dobře hrající mašina jménem AS Řím zapnula naplno ofenzivní motory a střelu Adema Ljajiće musel Samir Handanović likvidovat jen s vypětím všech sil. Srbský útočník se stal objektem další šance jen o pár minut později, když jej oslovil Kevin Strootman. Ljajić míč zpracoval a poté, co obešel Juana, se pokoušel zakončovat. Jeho úhel byl ale téměř nulový.

Hosté se ocitli v šanci až po dvaceti minutách, kdy se do blízkosti brankáře Morgana De Sanctise dostal Palacio. Zkušený argentinský střelec ale v dobré pozici hlavou poslal míč těsně nad břevno! Rychlý protiútok AS Řím mohl zakončit Mattia Destro, ale i když dostal míč do sítě, slavit nemohl příliš dlouho - pomezní sudí totiž viděl ofsajd talentovaného útočníka. Deset minut před koncem první půle se emoce hráčů dostávaly na povrch, což sudí Bergonzi nehodlal tolerovat.

Hosté se chopili iniciativy a Leandro Castán musel několikrát "hasit" nebezpečí až zákrokem v pokutovém území. Jeho chirurgicky přesné zásahy ale Řím v první půli chránily. Ani úvod druhé půle neznamenal přehršel akcí, protože zejména aktivnější domácí často brzdily nepřesnosti ve finální fázi. Rychlík Gervinho sice dobře pokryl míč a utíkal s ním na bránu Samira Handanoviće, ale v rozhodující chvíli nepřihrál přesně.

Velice zajímavou individuální akcí se blýskl Fredy Guarín, který přešel dokonce přes tři bránící hráče, ale vracející se Kevin Strootman jeho útočné choutky nakonec zarazil. V Římě začalo vládnout silně nepříjemné počasí a déšť skrápěl trávník Olympijského stadionu. V té době vyběhl na hřiště záložník Miralem Pjanić, který měl dát hře AS pověstnou eleganci a lehkost. Především dnes Vlci potřebovali nápad a řád, což je pod vedením Rudiho Garcii přesně Pjanićova parketa. Místo mu uvolnil Adem Ljajić.

Krátce poté se Pjanićovi podařilo vysunout Torosidise, který před bránou hledal nabíhajícího Destra. Před ním si však své defenzivní povinnosti splnil Yuto Nagatomo. Mattia Destro však dnes večer působil poněkud odříznutým dojmem, protože domácím chyběla kreativita i energie ke změně skóre. Spoléhali alespoň na Radju Nainggolana, který AS nosí štěstí. Pokud byl někdejší hráč Cagliari na hřišti od úvodu, Římané vždy zvítězili.

Po jednoduchém útoku taženém po straně se k Torosidisově centru málem dostal nabíhající Gervinho, ale těsně před míč ukopl stoper Rolando. Atmosféru známého prostředí znovu okusil Hernanes, který ještě nedávno nastupoval za Lazio. Nyní se měl pokusit skórovat v barvách Interu. Rozhodnout mohl střídající Miralem Pjanić, ale jeho skvělou ránu vyrazil ještě lepším zákrokem Samir Handanović mimo tři tyče! S výjimkou Nainggolanovy rány poslední minuty utkání větší vzruch nepřinesly.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
scr

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Forza INTER!! Hernanes už bude doufám zpátky a místo Milita ICARDI!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2..............pravepodobne....

Reagovat
Votas

aspoň, že si Maicon umí ty zranění takhle naplánovat.

Reagovat
smazaný uživatel

X2 0:0

Reagovat
hradec

AS Řím 2:1 Inter Milán

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele