2. kolo
01.09.2013 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Hellas úspěch nezopakoval, AS získalo tři body

Římští Vlci na Stadio Olimpico nakonec našli recept na tuhou obrannou linii Hellasu Verona, která po první půli nepustila za svá záda ani jeden střelecký pokus. Ve druhém poločase však nováček první ligy kapituloval a to hned třikrát. Hellas tak nezopakoval překvapivou výhru z minulého kola.

Porazit AC Milán, to chce velkou dávku umění. Nebo štěstí. Tým Hellasu Verona měl v premiérovém utkání obojí a dokázal favorita porazit. Dnes chtěl zopakovat podobný kousek proti Vlkům z Říma. Giallorossi také zvládli svůj první zápas, Livorno porazili o dvě branky. Jejich forma má ale vzestupnou tendenci a tak dnes nadělovali třikrát. První gól si připsal obránce hostí Fabrizio Cacciatore, druhý zásah přidal po perfektním lobu Miralem Pjanić a třetí smrtící úder si připsala čerstvá posila z Fiorentiny Adem Ljajić.

Nutno podotknout, že množství zásahů si připsal brankář Rafael, který se dnes vyznamenal. Například již po čtyřech minutách vychytal skvělým reflexem mladíka Alessandra Florenziho. Domácí rychle přebrali aktivitu a začali pomalu určovat tempo hry dle svých not. Miralem Pjanić se v první desetiminutovce zastřeloval, jeho rána ale Rafaelovi nadělala velké problémy. Záložní formaci doplňují ještě Daniele De Rossi a Holanďan Kevin Strootman, oba středopolaři poté přidali po jedné střele. Blíže ke gólu měl Capitan Futuro De Rossi, jehož štiplavá rána volala po úvodní brance.

Po půlhodině hry se k zahrávání přímého volného kopu dostal kapitán Francesco Totti, jenž obstřelil zeď, ale brankář Rafael byl připraven. K dorážce se ještě dostal Balzaretti, ale míč poslal mimo tři tyče. Vlci měli značnou převahu, ale chyběl jim zakončovatel. Jejich akce sice dělaly hostům potíže, ale Garciovu týmu se stále nedařilo proměnit šance v góly.

To až po hodině hry, kdy se k míči dostal brazilský bek Maicon, jenž přebral nahrávku po akci Strootmana s Tottim. Brazilec sice spíše centroval před bránu, míč si ale do vlastní sítě srazil stínující Fabrizio Cacciatore. AS konečně prolomilo úpornou snahu hostí a vedlo.

V minulém zápase na sebe druhý gól nenechal dlouho čekat a stejného scénáře jsme se dočkali i nyní. Miralem Pjanić si všiml vyběhnutého Rafaela a krásným lobem z pětadvaceti metrů jej přehodil!

AS dál útočilo, nejprve neuspěl zakončující Gervinho, po něm se neprosadil ani z úhlu střílející Federico Balzaretti. AS se přeci jen dočkalo ještě jedné branky, na svědomí ji měl střídající Adem Ljajić. Ten má nahradit Erika Lamelu a kromě jeho 'osmičky' s ním má společnou další věc - také srbský útočník skóroval ve svém debutovém zápase. Ljajićova střela zapadla přesně za Rafaelova záda.

Římanům to však nestačilo a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Spolupráce s Tottim nevyužil Gervinho, který si stále ještě zvyká na změnu prostředí. Hellas se probral z letargie až díky Emilu Hallfredssonovi, který orazítkoval břevno De Sanctisovy brány! Kevin Strootman si chtěl také připsat gól v premiérovém zápase, dnes mu ale přáno nebylo. Přesto se hrdinou stal - po Caciově střele zastoupil překonaného De Sanctise a na brankové čáře vykopl míč. AS i díky němu udrželo nulu na kontě a získává další tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
bafpasak

3:1

Reagovat
hradec

AS Řím 2:0 Hellas Verona

Giallorossi si už na Toniho dají pozor.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
scr

krasne AS! :)

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelá hra hoši.Bravo Bravo BRavo Ragazzi :D

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň že AS mi zatím dělá radost když ne Slavia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele