33. kolo
12.04.2014 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Atalanta neporazila AS, to nasázelo tři branky

Giallorossi na chvíli snížili náskok turínského Juventusu, protože dnes večer porazili Atalantu Bergamo. Ta nedokázala využít oslabení v sestavě AS a doplatila na individuální chyby. Potrestali je Rodrigo Taddei, Adem Ljajić a Gervinho. Atalanta sice snížila, ale na body to dnes nestačilo.

Vlci vběhli na Stadio Olimpico ve velmi okleštěné sestavě. Chyběli jim hráči jako Kevin Strootman, Mehdi Benatia, Miralem Pjanić, Mattia Destro nebo Alessandro Florenzi. Dobrou zprávou byl alespoň návrat kapitána Francesca Tottiho, který ještě na předchozím tréninku nebyl zcela připraven. Na místě stopera se představil mladík Rafael Toloi, který se usilovně snaží o zapůsobení a případný trvalý přestup. Atalanta tolik absencí neměla a navíc se mohla pyšnit velmi dobrou sérií výher.

V Římě se hodně mluvilo o posledních šancích. Vzhledem k neuspokojivým výkonům prý byla ohrožena budoucnost hráčů jako Adem Ljajić, Rodrigo Taddei, Rafael Toloi nebo Michel Bastos. Od prvních minut bylo ale znát, že každý z nich dnes odevzdá vše. Římané nepustili svého soupeře na vlastní polovinu téměř čtyři minuty a Adem Ljajić hodně dravě napadal rozehrávku Orobici. To přineslo své výsledky, protože po průniku Gervinha se k přímému kopu dostal kapitán Francesco Totti.

Gervinho osobně se představil další střelou, která ale brankáře Consigliho nevystrašila. To se povedlo až další akci Giallorossi a jejím hlavním protagonistou byl hráč, který usiluje o prodloužení stávajícího kontraktu. Velmi hlasitě si o něj řekl Rodrigo Taddei, který si naběhl na hranici pokutového území a po skrumáži v něm nekompromisně napálil míč mimo dosah brankáře Consigliho!

Orobici se pokoušeli o rychlou odpověď, ale obrana AS fungovala velmi spolehlivě. Naopak se Vlci mohli dostat do dvoubrankové výhody, jenže Maicon centrovaným míčem našel před Tottim pouze pozorného obránce Stendarda. Koncem poločasu Řím opět na chvíli přestal hrát a Atalanta se osmělovala. Zásahy De Rossiho a Castana ale stačily.

Zdálo se, že kritika ze strany médií na zmiňované hráče zabírá. Po Taddeiově brance se totiž gólu dočkal také Adem Ljajić. Srbský talent si naběhl do pokutového území, kam dovezl míč Gervinho. Ten nahrál Tottimu, který obloučkem na druhou stranu pokutového území našel De Rossiho. Záložník AS dokonal celou akci domácích nesobeckou nahrávkou na Ljajiće, který se mohl radovat z pohodlného zásahu.

Ze šaten přišli v lepším rozpoložení domácí, kteří kontrolovali míč. Přesto se do největší šance dostali hosté, protože Germán Denis si poradil s Dodem a následně i De Sanctisem. Přesto gól nevstřelil, protože do střely se mu na poslední chvíli položil Daniele De Rossi a skvělým skluzem zastavil střelu směřující do brány! Mohl to být klíčový zákrok, protože umožnil Římanům další sérii útoků. Gervinho se možná pohyboval na samé hraně ofsajdu, ale sudí nechal v akci pokračovat. Někdejší hráč Arsenalu si naběhl do uličky na nahrávku Adema Ljajiće a pravačkou prostřelil bezmocného Consigliho - 3:0.

Adem Ljajić nechtěl zůstat pozadu a po samostatném průniku se rozhodl kroutit míč k tyči. Nebylo to dost, protože právě tyč za brankářem Consiglim zastavila srbského útočníka. Trenér Rudi Garcia chtěl stáhnout Maicona a nahradit jej mladíkem Alessiem Romagnolim. A měl to udělat o něco dřív, protože to byl právě Maicon, kdo nevyskočil spolu s Migliacciem a umožnil mu hlavičkovat míč za záda brankáře De Sanctise!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
scr

3:1

Reagovat
scr

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KillSwitch

Balzaretti, Benatia, Strootman, Pjanic, Florenzi, Destro OUT takže neviem neviem ale vsadím hcp 0:1 na Atalantu s 1,8

Reagovat
Il Principino

Forza Roma !!! 1:0

Reagovat
KillSwitch

Problémem by pro Vlky mohly být absence, které jim sebraly téměř polovinu základní sestavy.

6 z 11 je podľa mňa viac ako polovica zostavy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele