28. kolo
09.03.2013 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Udinese Calcio - AS Řím 1:1

Remíza Udinese s římským AS pro oba celky příliš neznamená. Jak pro domácí, tak i pro hosty jde o ztrátu, oba celky totiž potřebovaly vyhrát, aby se přiblížily evropským pohárům. Blíže k vítězství byli přeci jenom hosté. AS Řím v zápase vedlo a čtvrthodiny před koncem hrálo v početní převaze.

Antonio Di Natale na jedné straně a na druhé Francesco Totti. I to bylo utkání mezi Udinese a Římem. Aktivnější byli v úvodu domácí, již zmiňovaný Di Natale už po čtyřech minutách pořádně prověřil brankáře Stekelenburga. Na druhé straně byl Řím úspěšnější. Na Tottiho centr si naskočil Florenzi a orazítkoval břevno. Následně Lamela dorazil míč do branky a Giallorossi vedli ve 21. minutě na Stadio Friuli 1:0.

Kdo ale čekal ofenzivní klání, ten byl zklamán. Řím předváděl poněkud jiný fotbal, než byli fanoušci donedávna zvyklí vídat při Zemanově režii. Vlci hráli zodpovědně zezadu a vyráželi do nebezpečných protiútoků.

Ani ve druhém dějství se nehrál bůhvíjaký fotbal. V 61. minutě odešel ze hřiště Francesco Totti, takže na další historický zásah si bude muset ještě počkat. Právě odchod Tottiho ze hřiště byl poněkud symbolický. Hned za minutu totiž Udinese srovnalo krok. Luis Muriel si udělal z Burdissa a Castana tréninkové kužely a nekompromisně zakončil - 1:1.

Zhruba 20 000 diváků v ochozech Stadio Friuli bylo čtvrthodiny před koncem svědky dalšího zajímavého okamžiku. Heurtaux sestřelil Florenziho a hlavní sudí vytasil červenou kartu. Domácí Heurtaux byl vyloučen zcela právem, a pro Udinese tak nastala krušná závěrečná čtvrthodina.

AS Řím mělo nakonec vítězství na dosah! V 90. minutě se dostal do samostatného průniku Osvaldo, jenže trestuhodně minul branku. Obrovská příležitost Vlků zůstala nevyužita a to stálo hosty vítězství. Udinese tedy nakonec remizovalo s AS Řím 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xy325j_udinese-1-1-as-roma_sport?start=2#.UT9UGdbxjvI

AS ne a ne najít trenéra, který by vytvořil hru hodnou tomuto týmu...a to je škoda, AS mám docela rád už od dětství, kdy jsem za ně mastil v CSM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele