13. kolo
18.11.2012 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Janov CFC 3:1

Ostře sledované janovské derby mezi Sampdorií a Janovem vyznělo lépe pro domácí. Blucerchiatti díky brankám v první půli zvítězili 3:1 a ukončili svoje čekání na vítězství. Naopak prohlubuje se krize Grifů, ti po městském derby klesli už na poslední místo.

Toto janovské derby mělo bohužel velice trpkou příchuť, neboť se jednalo o souboj aktuálně o záchranu bojujících celků. Dokonce přímo před zápasem byla tabulka taková, že Janov byl poslední a Sampdoria předposlední.

Do první šance velkého janovského derby se dostali Grifové. Marco Borriello převzal na hranici vápna přihrávku, ale svojí střelu nasměroval pouze do připraveného Romera. Delneriho svěřenci byli v této úvodní fázi zápasu lepším týmem, jenže to byli oni, kdo poprvé inkasoval. Na tahu totiž byla se svojí příležitostí Sampdoria a ta ihned uspěla! Andrea Poli vypálil a Sebastian Frey musel lovit míč ze své sítě - 1:0 pro Sampdorii. Další šance nepřicházely a sudí Mazzoleni musel hned několikrát za poločas tasit žlutou kartu. Ve 36. minutě se změnilo skóre podruhé a opět ve prospěch Sampdorie. Cesare Bovo si vstřelil neuvěřitelného vlastence, který se jen tak nevidí a Grifové už prohrávali 0:2. Ještě do konce prvního poločasu to mohlo být s janovským FC ještě horší, kdyby Icardi trefil branku.

Janov měl ve druhém poločase jasný cíl, a sice co nejrychleji vstřelit snižující branku a tím se dostat zpět do zápasu. Blucerchiatti to věděli a svojí šestnáctku velmi dobře uzamkli. Nicméně v 73. minutě přeci jenom došlo ke zdramatizování zápasu. Po rohovém kopu došlo ve vápně ke zmatku, který ukončil až dorážkou Ciro Immobile - 2:1.

A hosté se tlačili a sahali po vyrovnání. Po dalším závaru vyboxoval poněkud nešťastně míč Romero, ale střela jednoho z hostů mířila vedle. Janov vsadil vše na ofenzívu a na to v závěru doplatil. Zcela otevřená a rozhozená obrana nedokázala zastavit Maura Icardiho, jenž si míč nejprve potáhl a pak sám neomylně zakončil - 3:1 pro Sampdorii. Icardiho branka zároveň znamenala definitivní tečku za janovským derby, které ovládla Sampdoria.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

strašná dvojica 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 polcas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele