29. kolo
03.04.2013 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Nerazzurri vezou body z Janova

Domácí Sampdoria sice byla více než vyrovnaným soupeřem pro tým trenéra Stramaccioniho, ale doplatila na dvě věci: jednak na neproměňování svých šancí a jednak na Rodriga Palacia. Díky jeho dvěma zásahům je Inter stále ve hře o evropské poháry.

Domácí Sampdoria se před utkáním vůbec nemusela bát, protože současná forma jí hrála výborně do karet. Blucerchiati prohráli z deseti posledních utkání jen dvě, čímž se janovskému celku podařilo uniknout z dosahu sestupových vod směrem ke kýžené záchraně. Celek taktika Delia Rossiho se před utkáním pohyboval na dvanáctém místě. Milánský Inter sice stále plnil roli favorita, ale sedmá příčka v Serii A spolu s vypadnutím z evropských pohárů ukazují na mírný pokles.

Při dlouhodobé absenci Diega Milita se do útoku Nerazzurri postavil Antonio Cassano s Rodrigem Palaciem. Proti potenciálním spoluhráčům nastoupil na hrotu janovského útoku mladík Icardi, o něhož má Inter eminentní zájem. Icardiho doplňoval Sansone, který se také ocitl do první větší šance. Jeho přesnou hlavičku ale brankář Samir Handanovič očekával a chytil. Spolupráci Fredyho Guarina s Palaciem přibrzdilo špatné zpracování hostujícího útočníka, podobně dopadla vybídka Antonia Cassana.

Domácí tým chtěl dát svou účast na hřišti najevo první vstřelenou brankou, po dvaceti minutách se o ni pokoušel De Silvestri, jehož hlavička po Sansoneho centru Handanoviče donutila k pohotovému zákroku. Celek Delia Rossiho spoléhá i na dravé mládí, v záložní řadě řádí Krstičič s Obiangem. Prve jmenovaný záložník se po individuální akci rozhodl ke střele, která značně protáhla zkušeného strážce milánské svatyně.

Konec první půle se odehrál ve znamení dvou velkých šancí. Sampdoria tu svou neproměnila, když chybu Jonathana nepotrestal osamocený Icardi, Inter už nezaváhal. Před odchodem do šaten se mu povedla akce Pereiry, který našel Rodriga Palacia. A zkušený Argentinec Romera prostřelil - 0:1.

Blucerchiati nastoupili do druhého poločasu mnohem aktivněji, než slavný milánský soupeř a po centru De Silvestriho se málem prosadil Mauro Icardi. Jeho hlavička ale mířila jen těsně nad Handanovičovu bránu. Zkušený brankář musel hlídat i patičku střídajícího Maximo Lopéze, která ale adresáta nenašla. Domácí hodně zlobili a snažili se aktivně napadat, o dobrou střelu se pokoušel Pedro Obiang, projektil z kopačky mladého záložníka ale mířil vedle.

Po celý druhý poločas musel častěji zasahovat hostující brankář Interu, na nějž směřovaly střely Obianga a především zkušeného útočníka Lopéze. Se všemi si ale slovinský brankář poradil a mohl tak založit protiútok. Jeden z nich - vlastně ten úplně poslední - se mu povedl na výbornou. Ve třetí nastavované minutě utkání totiž našel Palacia, který si po straně naběhl před vápno, obehrál Palomba s Obiangem a prostřelil bezmocného Romera - 0:2.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Pharrell

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

2-1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele