6. kolo
29.09.2012 20:45 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Stará dáma roztrhala římské Vlky!

To bylo představení! Juventus Stadium pravděpodobně ještě stojí a s díky tleská svým miláčkům, kteří prokázali, o kolik převyšují ostatní italské týmy. AS odjíždí do Věčného města bez bodu a naprosto zdevastováno.

O strkanicích a vůbec napjaté atmosféře, která dělí oba kluby, toho bylo napsáno již hodně, takže to nechme stranou. Někdo si možná říkal, jak zavřou hráči Juventusu trenéru Zdeňku Zemanovi ústa za jeho kritiku. Bianconeri udělali mnohem víc - jednalo se spíš o přímý hák, jehož výsledkem bylo naprosté K.O.

Po úvodní pětiminutovce, v níž měli své šance oba týmy, začal na hřišti vládnout již jen ten domácí. V první větší šanci zápasu se ocitl Lamela, když si výborně naběhl na dlouhý pas a zakončoval v pádu mimo Buffonovu bránu. Svou velkou chvíli měl i Juventus - Vidal posílal před bránu střílený centr a na zadní tyči minul balón jen o pár centimetrů stoper Caceres.

Po tomto varování ale Stará dáma udeřila. Běžela desátá minuta, v níž Taddeie nechala obrana hostí na holičkách a ten byl nucen nedovoleně zastavit pronikajícího Matriho. Faul se odehrál jen těsně před pokutovým územím Vlků, to ale vůbec nevadilo Pirlovi. Jeho pověstná kopací technika se znovu probrala k životu a přízemní ranou prostřelila Stekelenburgovu zeď - 1:0 pro domácí.

Uběhly jen tři minuty, když Castán zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí Rizzoli jej odměnil žlutou kartou. Po ní se logicky zahrávala penalta, ke které se postavil chilský záložník Arturo Vidal a s ledovým klidem nařízenou šanci využil.

Chvíli se zdálo, že se AS znovu probudilo, Totti našel přesným pasem Lamelu, argentinská naděje ale netrefila zařízení. A tak trestali italští šampioni. Za naprosto rozhozenou obranou AS číhal Alessandro Matri a tváří v tvář holandskému brankáři skóroval!

Neúnavní domácí hráči zasypávali Stekelenburga projektily, nejprve to byl bývalý Říman Mirko Vučinič, poté si po skvělé souhře za obranu AS naběhl Marchisio a dokonce nastřelil břevno! Zdecimovaný Řím jakoby hledal sílu na protiútok. Další ranou prověřil Stekelenburgovy reflexy Vidal. To už došla Zemanovi trpělivost s neviditelnou obrannou linií a udělal první změnu - na hřišti vystřídal Balzarettiho Marquinhos.

Hráči AS si pravděpodobně představovali trochu jiný průběh zápas a na jejich herním stylu to bylo znát. Ztráceli míče, kazili přihrávky. Chvílemi jsem měl dokonce pocit, že se předhání ve sbírání žlutých karet. První poločas uzavřela opět šance Lamely, kterého našel Pablo Osvaldo.

Začátek druhé půle započal Vučinič, který napřáhl z velké vzdálenosti a Stekelenburg se musel činit. Po hodině hry se udála nezvyklá věc, když byl stažen Totti, legenda Giallorossi a byl nahrazen Destrem. O minutu později se z pohledu sezónních plánů stala věc snad ještě nezvyklejší, když se na místě Tachtsidise objevil veterán Simone Perrotta.

Destrova přítomnost byla znát, AS začalo být aktivnější a mladý reprezentační útočník přidělal Buffonovi mnoho problémů. Ty se ještě zvětšily, když Bonucci fauloval pronikajícího Destra a k penaltě se postavil Pablo Osvaldo. Zkušeně poslal Buffona na opačnou stranu a vykřesal pro hostující diváky jiskřičku naděje.

Tu ale rázně uhasil rychlýma nohama Barzagli, který si po skrumáži ve vlastním pokutovém území obhodil Taddeie, přeřadil na vyšší rychlost a naservíroval míč do běhu střídajícímu Giovincovi. Ten si hokejovým blafákem poradil se Stekelenburgem a stanovil konečný výsledek zápasu. V něm se jasně ukázal rozdíl mezi oběma týmy - Juventus staví na pečlivě propracované obraně, která funguje s naprostou jistotou. A to je věc, která Římanům velmi chybí. Preciznost záložní řady se v podání vítězů snoubí s dravostí, což z hráčů Bianconeri činí jednoho z největších kandidátů na titul.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

já doufám,že se poučíme z utkání proti Viole...Roma bude silná,ale není tak silná jak se všude píše o tom jejich "fotbalovém pornu" ,jejich výsledky o ničem takovém nevypovídají.Věří v těsnou výhru 2:1 ,ale vlastně to je jedno kolik,hlavně aby 3body zůstaly pod Alpami....

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
zizou996

Reagovat
smazaný uživatel

trefa

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Francesco Totti AS

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

tip:2:2...přani 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS

MERDA ROMA ALE ODIO ZEMAN

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

forza juventini della alpen. forever juventus 2 0 FT bez debati nemam o com diskutovat ides zaradom pobijes vsechni, roma precenovana na cele s totim ktory by mal byt uz kustod. you never walk alone juve uber alles

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

tak 3:4

Reagovat
smazaný uživatel

Fuuu, AS Roma dostáva dosť žltých :) má možnosť to niekto sledovať?

Reagovat
smazaný uživatel

Zemane ty hovado, doufám,že jsme ti dneska zavřeli hubu... Forza JUVENTUS

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslúžená výhra Juventusu !!! Hovno sme hrali,ustráchaný,nevedeli sme kde sme. Takto sa nehrá Nedalo sa na to pozerať. Juventus jedine klobúk dole Myslím,že titul je váš aj tento rok.Ale hlavne vyhrajte LM! A čo sa týka nás tak radšej by sme mali sadnúť a premýšľať nad tým ako Ďalej fungovať doma žiadna výhra a dnes tragédia.. ach jaj ..

Reagovat
smazaný uživatel

klobouk dolů před tvou ssebekritikou

Reagovat
smazaný uživatel

diky ale hovorím len to,čo si myslím a myslím si,že je to čistá pravda ! bohužiaľ ale kde sú tie časy skvelého Rímu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele