16. kolo
09.12.2012 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Ve šlágru kola vítězí milánský Inter!

Inter Milán nakonec o gól zvítězil nad Neapolí a po výhře se usadil na druhé příčce. Tým trenéra Mazzariho klesl na třetí příčku. Po Guarinově střele se prosadil také Diego Milito, ve druhém poločase pak korigoval uruguayský kanonýr Edinson Cavani.

Těžké časy teď zažívá Wesley Sneijder. Holandský záložník touží po nové výzvě a nechce prodloužit smlouvu. Následkem toho není povoláván k zápasům prvního týmu. A dnešní utkání proti silné Neapoli na tom nic nezměnilo. Kromě něj se do utkání nezapojil ani stoper Samuel, kterého musel v obranné řadě nahradit argentinský defenzivní hráč Esteban Cambiasso. Proti bývalým spoluhráčům se dnes poprvé postavil Walter Gargano, jeden z pětičlenné záložní řady Interu.

Walter Mazzari mohl skládat základní jedenáctku z téměř kompletního seznamu hráčů, mezi nimi nefigurovalo akorát jméno Gorana Pandeva. Slovenská hvězda Marek Hamšík podle italských médií utrpěl symptomy chřipky, ale nakonec byl schopen zasáhnout do utkání. Své bývalé spoluhráče podpořil na tribuně také Ezequiel Lavezzi, jenž se přestěhoval do Paříže.

V první minutě musel být ošetřen Alessandro Gamberini, který utrpěl zásah do hlavy. Nejednalo se ale o vážné zranění a tak mohl obránce ve hře pokračovat. Již v osmé minutě se poprvé otevřelo skóre zápasu, prosadila se bývalá opora Porta. Fredy Guarin si naběhl na zadní tyč po Cassanově centru a přesnou ranou z první překonal brankáře De Sanctise - 1:0.

K životu se probudila také Neapol, po souhře s Cavanim technicky vypálil mladík Insigne, ale jeho střela mířila vedle tyče. Edinson Cavani nahrával na lépe postaveného spoluhráče také o minutu později, Marek Hamšík ale poslal svůj projektil také jen těsně vedle.

A do třetice hosté - Edinson Cavani prokázal dobrý výběr místa a hlavičkou zakončoval, ale brankář Handanovič nakonec zasahovat nemusel. Přesto, že byli Partenopei aktivnějším celkem, gól vsítilo domácí mužstvo. Míč do malého vápna dostal zkušený útočník Diego Milito a ten si v takových situacích většinou dokáže poradit. Učinil tak i tentokrát a brankář De Sanctis šel pro míč podruhé.

Pět minut po změně stran si vzal míč pod patronát Alváro Pereira a nabídl jej Cassanovi. Jeho technickou střelu ale De Sanctis vyrazil. Na druhé straně se musel činit Handanovič, kterého prověřoval milovník střel z dálky, švýcarský záložník Inler. Jeho varování nevzala obrana Interu vážně a hosté toho využili. Po rohovém kopu se k míči dostal střídající Pandev, který sice na několikrát Handanoviče nepřekonal, ale to se povedlo Cavanimu, který zdramatizoval vývoj zápasu a udržel hosty v naději na bodový zisk.

Poté se ale tempo hry trochu uklidnilo a na další velkou šanci jsme si museli počkat až do konce zápasu. Díky standardní situaci se k ohrožení brány dostala Neapol, ale Maggio svou hlavičku poslal přímo do Handanovičových rukou. Poslední slovo utkání měl Argentinec Rodrigo Palacio, jehož akci a následnou střelu zastavil opět brankář De Sanctis. Rozhodčí Rizzoli nastavil tři minuty, ale v nich jsme se změny skóre nedočkali a tak hosté odjíždí bez bodu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:4

Reagovat
smazaný uživatel

no dufam, ze to Neapol nepokazi, vypustil EL, tak snad si usetril sily na tento zapas

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

1-2...

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA I?NTER 2:0 Cassano Milito!!

Reagovat
klokan.paul

Doufám že 1

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvqpo7_inter-milan-vs-napoli-2-1-match-highlights_sport?start=0

Cavani se hodně natrápil, ale aspoň góla si přeci jenom vstřelil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele