30. kolo
30.03.2013 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Nerazzurri prohrávají s lídrem z Turína, rozhodl Matri

Na rychlou trefu Fabia Quagliarelly sice milánský Inter ještě zareagovat dokázal díky brance Rodriga Palacia, na druhý gól Staré dámy již nikoli. Napínavé utkání rozhodl půlhodinu před koncem Alessandro Matri a poslal Juventus do trháku.

Derby d’Italia je vždy velmi lákavou příležitostí k emotivním a atraktivním zápasům a nejinak tomu bylo dnes. Domácí prostředí chtěl Inter využít, protože má co dokazovat. V Serii A se mu nedaří tak, jak bývalo donedávna zvykem, což rozdmýchalo zvěsti o konci trenéra Stramaccioniho. Stará dáma oproti svému dnešnímu soupeři zvládá úlohu favorita na téměř výbornou známku a s jistotou kráčí pro další Scudetto.

Utkání na San Siru ale neprobíhalo nijak staticky a vůbec se od začátku nevyvíjelo podle představ Stramaccioniho týmu. Už ve třetí minutě po rychlé kombinaci totiž milánský dóm poprvé oněměl. Na hranici pokutového území totiž odražený balon sebral Fabio Quagliarella a nádhernou ranou nedal brankáři Handanovičovi nejmenší šanci - již po třech minutách lídr tabulky poprvé ukázal svou sílu.

Domácí tribuny nebyly s výsledkem vůbec spokojeny a dávaly to hlasitě najevo. A tak se probudili i jejich miláčci - Cassanův centr na zadní tyč našel nabíhajícího Pereiru, který nahrával Rodrigu Palaciovi. Zakončovatel s typickým copánkem se snažil rychle zakončit, brankář Buffon ale předvedl reflexy ještě rychlejší a míč vyrazil!

Jinak to byla opět Stará dáma, která se těšila aktivitě. Po Marchisiově chytré nahrávce do běhu prokázal sprinterské kvality střelec první branky, jeho další střela již ale mezi tři tyče nezamířila. Skvělé běžecké schopnosti předvedl i stoper Andrea Barzagli, zkušený obránce si pohrál s Kovačičem i Cassanem, na Chivua byl již ale krátký.

Na rohový kop nejvýše vyskočil Walter Samuel, tentokrát ale míč poslal nad bránu Gianluigiho Buffona. Co naplat, že se Nerazzurri dařilo držet míč na svých kopačkách, když vedoucím týmem byl soupeř? Stará dáma využívala nepřesnosti v podání domácího týmu a hrozila z nebezpečných kontrů. V podobném trendu se odehrál také zbytek první půle. Nic na tom nezměnil ani zajímavý pokus Palacia po spolupráci s Cassanem, zasáhl opět dobře postavený Buffon.

Do druhého poločasu přivedl sudí oba tábory v nezměněných sestavách, jako první se mohla radovat ta hostující. Svěřence Antonia Conteho málem poslal do dvoubrankového vedení Fabio Quagliarella, po centru Pirla ale mířil těsně vedle tyče.

Inter se díky této akci alespoň trochu probral a větší tempo na sebe nenechalo dlouho čekat. Juventus situaci nepohlídal ideálně a byl donucen kapitulovat. A to především díky vytrvalosti Javiera Zanettiho, který s míčem u nohy proběhl k blízkosti Buffonovy brány, navázal tím dva protihráče na sebe a ještě navrch nahrál volnému Palaciovi. Ten už si se zbytkem poradil a zakončil přes bezmocného Buffona - naděje pro Stramaccioniho ožila.

Dlouho se ani jeden z týmů nedokázal přesně prosadit, drama popostrčil do další fáze až Alessandro Matri. Italský dlouhán těžil z bojovnosti i přesnosti spoluhráče Quagliarelly a na přední tyči propálil bezmocného Samira Handanoviče - 2:1 pro Bianconeri!

O té doby tempo utkání překvapivě opadlo a hra byla rozkouskována několikanásobným střídáním. Juventus kontroloval výsledek, Inter se nezmohl na větší odpor a vyrovnání. Po devadesáti minutách tak bude slavit celek Antonia Conteho, který upevňuje své postavení lídra. Inter Milán je zatím sedmý, má ale zápas k dobru.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

inter nema formu a JUVE im odplati prehru. tipujem 0:2 FORZA JUVE !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jak si na to prisel z tou formou

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 juve to vie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johnn

3:1 pro INTER

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

JUVENTUS.......CHAMIONE ITALIA

Reagovat
smazaný uživatel

chybí vám tak červená v 94. pro Estebáka

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem Juvechlapci, zrazu je sobota krajšia!

Reagovat
smazaný uživatel

jedna z najhorších sezón Interu ak herne tak i výsledkami

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xylv4s_yyyy-yyyyyyyy-yyyy-yyyyy-1-2-yyyyyyy_sport#from=embediframe

Cambiasso stop na jeden zápas??? No za takovej zákrok minimálně tři, tady bylo vidět, že míč v jeho očích rozhodně nebyl na prvním místě...

Reagovat
smazaný uživatel

Inter hraje hovno

poop

Reagovat
smazaný uživatel

::poop::

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele