18. kolo
21.12.2012 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Juventus FC 1:3

Juventus zvítězil i tentokráte, ale proti Cagliari hrajícím v parmském vyhnanství to neměl vůbec jednoduché a dlouho se trápil. Obrat Staré dámy zrežíroval příchozí Matri a velkou roli sehrálo i vyloučení domácího stopera Astoriho.

Domácí celek na Starou dámu vystartoval a ta se musela v počáteční fázi zápasu bránit. A překvapivě se neubránila. Sau po kontaktu s Vidalem spadl na zem a hlavní sudí odpískal penaltu ve prospěch domácích. Mauricio Pinilla penaltu proměnil a Cagliari vedlo 1:0. Juventusem obdržená branka otřásla, a i když postupně ovládal utkání, dlouho se zejména v koncovce trápil.

Tlak Juve neustále sílil a vrcholu dosáhl v 65. minutě, kdy Astori ze zadu atakoval maličkého Giovinca a po druhé žluté kartě byl vykázán z hrací plochy. Astorimu se verdikt sudího vůbec nelíbil, ale ten těžko mohl jeho rozhodnutí odvolat. Juventus krátce před tím zahodil neuvěřitelnou příležitost. Vidal napálil tyč a z dorážky ještě nechal vyniknout skvělým zákrokem Agazziho. Tím ale akce neskončila, míč totiž dopravil do sítě Asamoah, ale jelikož to bylo rukou, branka pochopitelně nemohla být uznána.

V 71. minutě měli Conteho svěřenci další neuvěřitelnou možnost na vyrovnání. Giovinco ve vápně ucítil ruku jednoho z domácích zadáků a sudí odpískal penaltu i na druhé straně. Arturo Vidal měl ideální možnost odčinit svojí chybu z prvního poločasu, kdy soupeři daroval rovněž penaltu, jenže svojí šanci zpackal. Vidal vůbec netrefil branku a míč poslal vysoko nad! Stále tak platil hubený výsledek 1:0 pro Cagliari.

Vedení Sardiňanů však dále trvalo už jen tři minuty. Střelu Marchisia Agazzi vyrazil před sebe a bleskurychlá dorážka Matriho znamenala vyrovnání na 1:1. Juventus byl na koni a svého soupeře mačkal. V 89. minutě dokázal Agazzi neuvěřitelným zákrokem zlikvidovat hlavičku Padoina, ale bohužel pro domácí za další tři minuty podruhé v zápase inkasoval. Právě ve druhé minutě nastavení si odražený balón dostal opět k Matrimu a ten ani napodruhé nezaváhal - 1:2.

Obrovská radost hostující Staré dámy se ještě znásobila třetí brankou, kterou rozloženému soupeři vsítil Mirko Vučinič. Černohorský útočník zakončil rychlou kombinaci a hlavně přesnou Giovincovu přihrávku. Juventus vyhrál proti Cagliari 3:1 a upevnil si vedení v tabulce.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1,nebo 1:2 pro náš milovaný Juventus Každopádně hlavně 3body !!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Giovincovi se bude v Parme hrat dobre, da gol

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele