8. kolo
21.10.2012 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Bologna FC 1:0

Změna na trenérském postu přináší sardinskému celku první ovoce. Druhý zápas pod dvěma trenéry a je z toho druhé vítězství! Tentokrát na Cagliari nestačila Bologna. Jedinou branku utkání vstřelil Radja Nainggolan.

Když se nějakému týmu nedaří, vlastníka většinou napadne jednoho trenéra nahradit jiným. Massimo Cellino ale šel ještě dál - jednoho trenéra, Massima Ficcadentiho, nahradil hned dvěma. A jak se zatím zdá, tento tah mu rozhodně vychází. Cagliari v minulém kole sebralo všechny body Turínu, dnes se vrhlo na Bolognu. A výsledek je stejný - opět slaví tři body.

Nutno říct, že utkání nebylo vůbec jednoznačné. Za domácí nenastoupili Pinilla ani Cossu, hlavní útočné starosti tedy dostal do popisu práce Radja Nainggolan. Dynamický záložník si s tímto úkolem poradil skvěle a utkání rozhodl. Pro fanoušky byly otevřeny jen vybrané tribuny, protože stále panují značné obavy o stavu nedokončeného IS Arenas.

Celý zápas mohl skončit zcela jiným výsledkem. Vše začala dvanáct minuta, kdy se mohli hosté ujmout vedení. Hlavička Alberta Gilardina podle mnohých skončila za brankovou čarou, ne úplně zkušený rozhodčí Daniele Doveri ale branku neuznal. Z opakovaných záběru však vidíme, že to nejspíš bylo správné rozhodnutí.

Ještě před odchodem do šaten měl velkou Ibarbo. Andrea Dessena našel přesnou přihrávkou svého spoluhráče, ten ale nakonec nezakončil přesně a stav zůstal bezbrankový.

To změnila až šedesátá minuta. Po snaze Astoriho se k míči dostal Albin Ekdal, kterého sice zastavil obránce Antonsson, míč se ale přesto dostal do cesty Nainggolanovi a mladý záložník zakončil přesnou střelou pod břevno - 1:0 pro domácí.

Velkou šanci na korekci výsledku spálil Alberto Gilardino po centru Garicse, útok hostí přišel podpořit také mladík Gabbiadini. Agazziho v bráně domácího Cagliari nejprve prověřil Koné, poté pálil mimo také střídající Gabbiadini. Útočník Boloně vypálil ještě o minutu později, tentokrát byl ale Agazzi také na svém místě. Rušný den sardinského brankáře zakončil Alessandro Diamanti, jehož střela uzavřela zápas. Domácím se opět daří a jsou jedenáctí, hosté klesli o dvě příčky níž.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele