9. kolo
28.10.2012 20:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Di Natale potopil AS!

Udinese sice prohrávalo již o dvě branky, ale nevzdalo se a slaví na Stadio Olimpico tři body. Dvakrát se v zápase trefil také Erik Lamela, jeho góly ale nestačily vyvážit obranné chyby Giallorossi.

V atraktivním utkání jsme viděli penaltu, pět gólů a červenou kartu. Hrdinou pro hosty se stal především kapitán Antonio Di Natale, který zaznamenal dvě branky. Druhou vstřelil dvě minuty před koncem, když typicky po 'panenkovsku' proměnil nabízenou penaltu.

V dresu AS chyběli zranění Lobont, Taddei a Federico Balzaretti. Místo italského reprezentačního obránce zaujala mladá posila jménem Dodó. Krajní obránce nehrál kvůli zranění jedenáct měsíců, dnes ho tedy čekal ostrý debut. Udinese naposledy prohrálo v Evropské lize s Young Boys Bern a chyběli mu hráči jako Luis Muriel, Dušan Basta, Mehdi Benatia, Giovanni Pasquale, Giampiero Pinzi a suspendovaný Danilo.

Od začátku byli podle očekávání aktivnější domácí, o střelu se pokoušel Pablo Osvaldo, kterého vzápětí napodobil Erik Lamela. Mladý Argentinec byl v úvodních minutách velmi aktivní, také jeho další hlavičku Brkič chytil. Na druhé straně ohrozil Stekelenburga Maicosuel.

AS pevně drželo otěže utkání, což se projevilo na výsledku. Po rychlém útoku se k míči dostal na hranici vápna Erik Lamela a po kličce obránci udělal pro jistotu jednu také brankáři a zakončil - 1:0.

Hosté chtěli rychle odpovědět, ale místo toho inkasovali podruhé. Totti našel výbornou přihrávkou nabíhajícího Osvalda, který našel přesným centrem před bránu nabíhajícího Lamelu. Argentinský ofenzivní univerzál zakončil i přes obránce a AS odskočilo svému soupeři na rozdíl dvou branek.

Udinese se ale nevzdávalo bez boje a ještě do poločasu udeřilo. Volný přímý kop rozehrálo nakrátko, centr směrem k vlastní bráně prodloužil Osvaldo a pro Domizziho již zakončení tváří v tvář Stekelenburgovi nebylo problémem. Centr Andrey Lazzariho si do vlastní brány málem srazil Ivan Piris, do kombinace se poté zapojili Di Natale, Maicosuel a Lazzari.

Pět minut po změně stran se Udinese radovalo podruhé. Di Nataleho střela v bráně ještě neskončila, ale když se z římských obránců k míči nikdo nehrnul, vzal si ho pod patronát Armero a střílenou přihrávkou našel svého kapitána. Pro Di Nataleho je prostředí kolem malého vápna téměř domovským územím - 2:2.

Střídající Marquinho vnesl do domácí hry trochu pohybu, těžit z toho mohl třeba Daniele De Rossi, jehož hlavička mířila těsně vedle. Maicosuel zlobil římské zadáky, ale Marquinhos s Castanem si nakonec porozuměli a Brazilce zneškodnili. Tottiho rána mířila těsně vedle. Přeci jen se diváci v hlavním městě ještě jednoho gólu dočkali.

Pronikající Pereyra padl v pokutovém území pod tlakem ze strany Leandra Castána a sudí Massa nařídil po delším rozmýšlení pokutový kop! Ten "panenkovským" lobem proměnil kapitán Antonio Di Natale a hosté vedli. To se samozřejmě nelíbilo ani domácím fanouškům, ani hráčům. Nejočividněji dával průchod svým emocím mladík Tachtsidis, kterého Massa za ironické tleskání vlastní osobě vyloučil. Po představení v Janově se tak opět ukazuje, že se silnějším soupeře má "obrana" AS velké problémy.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Totti dá 3 fíky

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Francesco Totti AS

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:3 (Totti 3x, Osvaldo 2x, Lamela)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://kiwi.kz/watch/mn3y80hjdogc

Atraktivní podívaná....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele