25. kolo
16.02.2013 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stará dáma padla, popravil ji Totti

V Římě jsme byli svědky překvapení, domácí AS oproti předpokladům zvítězilo nad vedoucím Juventusem. Výsledek nepotěšil kritiky AS, zato hodně nahrává druhé Neapoli. Juventus tak po jasné výhře v Lize mistrů nestačí v soutěži domácí.

Francesco Totti - muž, bez kterého současné AS asi nefunguje. Alespoň to dokázal dnes večer, kdy jeho jediná branka znamenala výhru nad favorizovaným Juventusem. Jistě, Bianconeri jsou vedoucí celek ligy a jen tak se prvního místa nevzdávají. Dnes ale Juventus na domácí tým nestačil.

Domácí trenér Aurelio Andreazzoli byl před zápasem pod tlakem fanoušků i vedení. Nepovedlo se mu vyhrát v Janově nad Sampdorií, nepovedlo se mu zkrotit útočníka Pabla Osvalda. Jeho týmu se navíc nedaří, AS se před šlágrem kola nacházelo na deváté příčce. To už je dost daleko od předsezónních cílů AS. Také do tohoto zápasu ale Vlci nastoupili s tříčlennou obranou. V útoku měli hrozit Lamela, Totti a právě kritizovaný Osvaldo. Juventus oproti tomu vládne Serii A, skvostnou bilanci si udržuje i v Lize mistrů. Zápas se Celticem možná byl velmi vyčerpávající, přesto trenér Conte věřil, že jeho tým je dostatečně připraven.

Když se po pěti minutách dostal k míči Mirko Vučinič, domácí fanoušci mu dali jasně najevo, co si o něm myslí. Černohorský útočník totiž před přesunem do Turína oblékal právě barvy Giallorossi. Velkou šanci spálil na straně hostí Andrea Pirlo, zkušený mozek záložní řady Juventusu vypálil na Stekelenburgovu bránu z volného přímého kopu, holandský brankář byl ale na místě.

Jinak se ale většina bitev mezi oběma týmy odehrávala v blízkosti půlící čáry a tudíž bez důrazu a efektu. Zajímavé byly souboje vysokého Matriho v barvách Staré dámy a domácího Pirise, menšího o téměř dvacet čísel. Stará dáma sice obléhala domácí bránu Maartena Stekelenburga, ale její snaha byla spíše patetická. Obrana není část týmu, která by právě zdobila současné AS, ale dnes večer fungovala velmi dobře.

V úvodu druhého poločasu se snažil prosadit neúnavný Mirko Vučinič, ale jeho střela zasáhla pouze dobře postaveného Stekelenburga. Ze hry byl stažen záložník Kwadwo Asamoah, který se teprve nedávno vrátil z plnění reprezentačních povinností, Antonio Conte vsadil Padoina. Kromě něj si atmosféru na Stadio Olimpico užil také hbitý Giovinco. Jen o pouhé dvě minuty později však přišel šok.

Miralem Pjanič rozehrál standardní situaci takovým stylem, že se míč dostal ke kapitánu Tottimu a zkušený talisman římského AS propálil svého dlouholetého kamaráda v bráně Juventusu - 1:0 pro domácí výběr.

Obrannou řadu Juventusu trápil také mladý talent Erik Lamela, který si po rohovém kopu sám naběhl na zadní tyč Buffonovy brány a snažil se zakončit - nepřesně. Zpevnit záložní řadu Římanů se pokusil Michael Bradley, který vystřídal nevýrazného Miralema Pjaniče. Rychlejší tempo zápasu nám bylo dopřáno až k jeho konci, kdy hosté pochopili, že musí otevřít statickou hru, aby dokázali dostat míč za Stekelenburgova záda.

Když svítily na tabuli dvě sedmičky, AS se dostalo do další šance. A opět v tom měl kopačky zkušený Francesco Totti. Po jeho vybídnutí se ale Erik Lamela neprosadil a jeho rána šla mimo. Pět minut před koncem se dostal do pokutového území AS Giovinco, ale po přihrávce Anelky promáchl. K další změně skóre nevedla ani spolupráce kapitána Tottiho s poslední dobou neoblíbeným Pablem Osvaldem. Útočník AS poslal svůj projektil mimo tři tyče. A protože jsme se dalšího gólu již nedočkali, AS díky Tottimu vítězí nad favoritem z Turína o gól a dočasně se posouvá na sedmé místo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (11)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-2.....

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Fino alla fine forza Juventus

Live Digi Sport

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Na tenhle zápas jsem zvědavej Snad se AS konečně vzchopí .... Nicméně má nastoupit v rozestavení 3-4-2-1, opravdu by mne zajímalo co to bude, takovéto rozestavení sem jaktěživo neviděl .... Forza Roma!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele